„Federer nije želeo da ga Đoković razbije“

© AP Photo / Michel SpinglerMats Vilander
Mats Vilander  - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Pratite nas
Mats Vilander, čuvena teniska ličnost, prokomentarisao je odluku Rodžera Federera da se povuče sa Rolan Garosa – i tako izbegne duel sa Novakom Đokovićem. Jasno je da njegove reči i te kako pogađaju „u metu“, s obzirom na to da je Novak uspeo da nokautira čak i velikog Rafu Nadala u polufinalu.
Federer je posle meča osmine finala i pobede nad Dominikom Kepferom rešio da ne rizikuje oporavak od dve operacije kolena, te se povukao sa turnira.
Detalj sa meča Rolan Garosa između Đokovića i Sandgrena - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Amaterska greška zbog koje je „nastradao“ Federerov legat
Time je prokrčio put Mateu Beretiniju ka četvrtfinalu i obračunu sa Novakom Đokovićem, koji je uspeo da izađe kao pobednik.
Vilander, sedmostruki Grend slem šampion ističe da se u Rodžerovoj situaciji ne bi povukao sa turnira i dodaje da je ta odluka imala veze i sa srpskim teniserom.
„Ja se ne bih povukao, jer bih na Rolan Garosu imao bolje šanse (da osvojim titulu) nego na Vimbldonu. Mislim da je doneo dobru odluku, iako je mogao da pobedi Beretinija. Ali, onda bi morao da se suoči sa Đokovićem, koji bi ga verovatno razbio, pa Federe nijer želeo da to doživi pred Vimbldon“, rekao je Vilander, analitičar Eurosporta, u razgovoru sa novinarima.
Podsetimo, Federer je 2011. godine pobedio Đokovića u polufinalu Rolan Garosa, čime je sprečio Srbina da obori rekord Džona Mekinroa od 42 pobede u nizu.
Šveđanin je objasnio da je Švajcarcu Rolan Garos bio samo svojevrsna preparacija za Vimbldon, gde je tokom karijere osvojio osam titula.
„Došao je na Rolan Garos kako bi odigrao nekoliko mečeva, a pobedio je više nego što je očekivao. Federeru su bile potrebne pobede i to što je uraido je okej prema mom mišljenju. U tenisu postoji malo specijalista za travu i mnogo igrača ne zna kako da igra na toj podlozi. Rodžer je takav specijalista i mogu da nabrojim još pet, šest igrača koji mogu da mu naude (na travi). Na Rolan Garosu takvih igrača ima oko 40, a to nije slučaj na Vimbldonu“, ispričao je Vilander, koji u Parizu ima tri titule, a u Londonu nijednu.
Novak Đoković – Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
„Đokovićeva reakcija je veoma zabrinjavajuća, to ne može da bude dobro“
Pedesetšestogodišnjak iz Švedske je dodao da ga je Federer impresionirao na Rolan Garosu.
„Veoma dobro je servirao. U Parizu nije morao mnogo da se oslanja na servis, ali će morati na Vimbldonu. Ono što me je najviše impresioniralo je to što je igrao do posle ponoći, bez publike, protiv protivnika koji je bio kao 'buldog'. Iako je znao da zbog dužine meča možda neće igrati više, on je morao da pobedi u tom meču. Ljudima i dalje nije u potpunosti jasno da u Federeru i dalje gori vatra“, zaključio je Vilander.
Inače, Sputnjik sport nedavno je ugostio jednog od Novakovih najvećih navijača iz daleke Australije – Stefana Popovića. Novinar i voditelj srpskog porekla pričao je o Novaku, Australijan openu, značaju i uspehu srpskih sportista, ali i o Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, saradnji sa Borisom Malagurskim... Opširnije pogledajte na našem Jutjub kanalu.
Đokovićev bivši trener na udaru – zbog Federera
Sraman potez Nemca tokom meča sa Federerom /video/
Đokovićev krah je bio Federerova najveća motivacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala