„Đokovićeva reakcija je veoma zabrinjavajuća, to ne može da bude dobro“

© AFP 2023 / MARTIN BUREAUNovak Đoković – Rolan Garos
Novak Đoković – Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Emotivna reakcija Novaka Đokovića posle pobede u četvrtfinalu Rolan Garosa izazvala je razne komentare, jedan od njih i od Anabel Kroft, nekadašnje britanske teniserke.
Kroft, nekada 24. teniserka planete, prokomentarisala je trenutak Novakove proslave pobede nad Mateom Beretinijem.
Srpski teniser je emocije i frustracije izbacio na nešto bučniji način nego što je to uobičajeno za njega.
„Đokovićeva reakcija je nesvakidašnja i veoma zabrinjavajuća. To nam je pokazalo kroz šta igrači prolaze dok su na terenu i ne verujem da za njih može da bude dobro da su pod takvim stresom“, izjavila je Kroft za „Tenis365“.
Novak je u 12. gemu četvrtog seta iskoristio treću meč loptu, a posle jedne neiskorišćene bio je toliko besan da je šutnuo reklame kraj terena.
​„Zabrinulo me je to koliko se iznervirao. Ne može biti dobro za jednu osobu da prolazi kroz baš takve emocije“, dodala je 54-godišnjakinja iz Kenta.
Najbolji teniser planete je posle pobede objasnio kako se osećao tokom meča u kojem je bilo, žargonski rečeno, svega i svačega.
Ludilo. Ne znam kako bih drugačije to nazvao. Šta smo sve doživeli na terenu – preokrete, publiku, atmosferu... Nije mi bilo svejedno da igram u takvoj atmosferi, pošto je većina publike bila na njegovoj strani. Pritisak je rastao i onda je na kraju ova moja reakcija bila neko oslobođenje te tenzije koja se nagomilavala“, rekao je Đoković posle meča.
Novak je tokom godina postao poznat po tome kao neko ko dosta često svoje emocije prikazuje usred mečeva, a, takođe, i kao neko ko o tome uvek otvoreno priča.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Poznato kada igraju Đoković i Nadal
Nisam robot, imam osećanja i prolazim kroz tornado tih emocija na terenu. Ponekad mi je potrebno da budem usredsređen na sebe i zatvoren, ponekad mi je potrebno da se oslobodim svega toga i pokrenem sebe na taj način“, rekao je Đoković na prošlogodišnjem Rolan Garosu.
Britanka saoseća sa Novakom i ostalim teniserima i teniserkama i ističe njihovu hrabrost.
„Ljudi ne razumeju koliko su teniski mečevi stresni. Svi oni su veoma hrabri što prolaze kroz sve što prolaze“, zaključila je Kroft.
Inače, Sputnjik sport nedavno je ugostio jednog od Novakovih najvećih navijača iz daleke Australije – Stefana Popovića. Novinar i voditelj srpskog porekla pričao je o Novaku, Australijan openu, značaju i uspehu srpskih sportista, ali i o Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, saradnji sa Borisom Malagurskim... Opširnije pogledajte na našem Jutjub kanalu.
Pariz je podrhtao posle Novakove „grmljavine“ /video/
Medvedev o amerikanizaciji Rolan Garosa: Gde je naš novac?
Kako je Medvedev prevario „stručnjake“ – legende otkrivaju za Sputnjik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala