„Đoković me se uplašio“ /video/

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković proslavlja pobedu nad Mateom Beretinijem u četvrtfinalu Rolan Garosa
Novak Đoković proslavlja pobedu nad Mateom Beretinijem u četvrtfinalu Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Pratite nas
Italijanski teniser Mateo Beretini je govorio o dešavanjima sa meča sa Novakom Đokovićem i izlivu emocija srpskog tenisera.
Đoković je izbacio Beretinija sa Rolan Garosa pobedom od 3-1 u setovima u četvrtfinalu.
Meč je obeležilo nekoliko Đokovićevih urlika, najviše u poslednjem gemu nakon propuštenih meč lopti, a onda i nakon pobede.
„Nisam to očekivao, ali me je zadovoljilo. To znači da se uplašio i da sam ja za to kriv. Tada je shvatio da dosta rizikuje. On se tim dranjem oslobodio pritiska, a to što nije bilo publike je njegovu reakciju dodatno uveličalo“, objasnio je Beretini za italijanski „Korijere“.
​Četvrti set je umalo otišao u taj-brejk, iz kojeg je Beretini osećao da može da izađe kao pobednik.
„Da smo ušli u peti set bilo bi kao na otvorenom moru. Ne mogu da kažem da bih bio favorit, pošto to nikada niste protiv Đokovića. Ali, osećao sam se dobro fizički, možda čak i bolje od njega“, dodao je Italijan.
Tokom četvrtfinalnog duela viđena je i jedna zanimljiva situacija, pošto su gledaoci izbačeni sa tribina jer je u 23 časa stupila na snagu zabrana o okupljanju u Parizu. To pak, nije bio slučaj kada su igrali Đoković i Nadal, što jasno govori koliko je njihov tenis van ovozemaljskih granica...
Zbog toga je napravljena petnaestominutna pauza tokom koje su igrači napustili teren.
„To mi stvarno nije pomoglo. Izgubio sam momentum koji je pre pauze bio na mojoj strani. Kada smo se vratili noge su mi se malo ukočile i izgubio sam na intenzitetu. On je to vreme iskoristio kako bi smislio nove taktike“, objašnjava deveti teniser planete.
Novak Đoković – Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
„Đokovićeva reakcija je veoma zabrinjavajuća, to ne može da bude dobro“
Dvadesetpetogodišnjak iz Rima otkriva da nije potonuo kada je gubio 2-0 u setovima.
„Nastavio sam da igram isto, da se uzdam u servis, kako bi on morao da bude što pažljiviji i da krene da oseća pritisak, a mislim da se to i desilo. Tako sam i osvojio set“, rekao je Beretini i još jednom obrazložio koliko je prekid uticao na njega:
„Teniski meč zavisi od trenutaka. Pauza je promenila tok. Mogao sam da pobedim. Sa jedne strane sam zadovoljan, a sa druge strane me to i dalje kopka“.
Medvedev o amerikanizaciji Rolan Garosa: Gde je naš novac?
Ne, Novak nije prekršio pravila
Đokovićev bivši trener na udaru – zbog Federera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala