Sputnjikovih idealnih 11 koji neće videti Evro

© REUTERS / Albert GeaSerhio Ramos
Serhio Ramos - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Veliki broj zvezda neće se naći na Evropskom prvenstvu koje startuje 11. juna i trajaće do 11. jula. Neki su otpali zbog povrede, drugi su imali razočaravajuće sezone, dok ima i onih koji se nisu našli na spikovima selektora. Sputnjik sport vam predstavlja idealnih 11 kojih nećemo gledati na Evro.
Među 11 idealnih našli su se isključivo fudbaleri čije su selekcije obezbedile učešće na završnoj Kontinentalnoj smotri, gde titulu brani Portugalija.
Mesto među stativama rezervisano je za Mark-Andre ter Štegena, golmana Barselone koji zbog operacije kolena neće moći sa Nemcima da atakuje na trofej.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Marc ter Stegen (@mterstegen1)

„Odlučio sam zajedno sa medicinskim timom da se podvrgnem kompletnoj intervenciji na kolenu. Žao mi je što ću propustiti prvenstvo, posle mnogo godina biću navijač. Hvala svima na podršci u ovoj teškoj sezoni“, poručio je Ter Štegen, koji za „pancere“ ima odigrane 24 utakmice.
Bekovske pozicije su baš malerozne za Engleze. Prosto je neverovatno da su im se oba beka povredila pred veliko takmičenje, a u pitanju su Džo Gomez i Trent-Aleksander Arnold.
Očajne vesti stigle su svega osam dana pred početak Evro, nakon što je as Liverpula Trent Arnold u pobedi nad Austrijom i prijateljskom meču pokidao ligamente zadnje lože.
Fudbaleri Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Rusi bi „grčki scenario“, Makedonci za prestiž, a Srbi pod tuđom himnom (1/4)
Bio je to jasan znak da iskusni desni bek neće moći da pomogne ekipi, a identičan je slučaj s još jednim bekom Liverpul. Džo Gomez je takođe van stroja.
Mesto u idealnih 11 u srcu odbrane bez ikakve dileme zauzele su dve „zveri“ od igrača – Serhio Ramos i Virddžil van Dajk.
Kapiten i legenda Real Madrida izostao je sa spiska Luis Enrikea, zbog izuzetno malog broja odigranih mečeva ove godine, svega sedam.
Biće to prvo veliko takičenje za Španiju bez Ramosa još od EP 2004. godine u Portugalu. Za „crvenu furiju“ odigrao je 180 utakmica i s nacionalnim timom je 35-godišnji štoper pokorio je svet 2010. godine, dok je u dva navrata bio prvak Evrope - 2008. i 2012. godine.
Povrede su učinile svoje, pa je Enrike morao da „preseče“ i da ne povede Ramosa što je ovaj prihvatio kao veliki sportsmen.
​Što se tiče Van Dajka, on je klupsku karijeru stavio ispred reprezentativne. Hladne glave je razmislio i odlučio da zbog teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata ne putuje na Evro, već da radi na oporavku.
Stameni Holanđanin se povredio na samom startu sezone u derbiju Liverpula, i jasno je da nije u formi koju zahteva završni turnir.
Totenhem je imao razočaravajuću sezonu u kojoj je smenjen Žoze Murinjo, a blede partije pružao je i iskusni vezista Tangi Ndombele za kojeg je Didije Dešan procenio da mu nije mesto na Evro.
Šta tek reći za „slučaj“ Ivana Rakitića. As Barselone koji se prošlog leta vratio u Barselonu i koji se prošle godine oprostio od reprezentacije, ipak je očekivao da će ga selektor Hrvatske Zlatko Dalić pozvati za Evropsko prvenstvo i da će mu to biti oproštajni turnir.
I čekao je popularni Raketa, ali nije dočekao.
Mađari su takođe na Evropsko prvenstvo stigli bez prve zvezde – Dominika Sobošlaja. Desetka „lake konjice“ razornog udarca, povredio se na treningu u kampu reprezentacije i zbog toga će mečeve morati da prati kraj malog ekrana.
„Čelnici mađarskog Saveza, igrač i selektor Rosi doneli su zajedničku odluku da Dominik ne igra na Prvenstvu Evrope. Njegova spremnost je takva da ne bi bio od koristi nacionalnom timu“, saopšteno je iz reprezentacije Mađarske.
Nema kraja pehovima Engleza. Otpao je i 19-godišnji napadač Mančester junajteda Mejson Grinvud, koji je vukao povredu čitave sezone, pa je odlučio da preskoči turnir.
Osim Ramosa imaju Španci još jednog među idealnih 11, to je supertalentovani Ansu Fati iz Barselone. Treća operacija kolena udaljila ga je da na Evropskom prvenstvu pokaže koliki je potencijal.
​Mesto u samom špicu napada, ujedno i čovek koji bi sasvim sigurno zbog liderskih sposobnosti i godina poneo kapitensku traku oko ruke, jeste Zlatan Ibrahimović.
Vratio se Ibrakadabra iz reprezentativne penzije, bio je spreman da sa 39 godina zaigra na Evropskom prvenstvu, ali je povreda stigla u zao čas. Pustio je Zlatan i suzu zbog toga na konferenciji, pa ostaje velika žal što majstora u kopačakama nećemo gledati na njegovom poslednjem velikom takmičenju koje mu nije bilo suđeno.
Jasno je da bi pomenutih 11 asova svrstanih u jedan tim, bez problema mogli da se bore za pehar na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali im nije bilo suđeno da se tamo nađu...
Bivši reprezentativac Rade Bogdanović je u emisiji „Miljanov korner“ analizirao Evropsko prvenstvo u sebi svojstvenom stilu.
► Kremlj o spornom ukrajinskom dresu: Sačekati zvaničnu reakciju UEFA
► Zlatanove suze i prokleta kolena – zvezde koje neće videti EVRO
► Italija držala čas fudbala, svet bruji o Ronaldovom trku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala