Američki ekspert opisao strategiju NATO-a za pobedu nad Rusijom

CC BY 2.0 / PO2 George Bell / U.S. Navy / Američki lovac F-35 "Lightning II" leti iznad broda "Zumwalt"
Američki lovac F-35 Lightning II leti iznad broda Zumwalt  - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici u NATO-u moći će da pobede u slučaju mogućeg rata sa Rusijom ukoliko iskoriste čitav arsenal mogućnosti, piše za časopis „Nešenal interest“ ekspert Kris Ozborn.
Autor smatra da je za pobedu neophodan sledeći uslov – ne samo komandanti i vojnici, već i čitave borbene platforme moraju da komuniciraju jedni sa drugima.
Ozborn je naveo i primer: poljski lovac sreće ruske brodove na Baltičkom moru, šalje koordinate američkom razaraču koji odmah kreće u susret protivniku i napada ga protivbrodskim raketama. Ovu taktiku ratovanja trenutno razmatra Pentagon zajedno sa zapadnim saveznicima.
Ruski jurišni dron Ohotnik - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Američki ugao: Ruski najnoviji udarni dron će naterati NATO da se „oznoji“
Za borbene operacije u punom obimu potrebno je maksimalizovati upotrebu veštačke inteligencije i umrežavanje. Takva komunikacija može doneti pobedu saveznicima. Ciljevi se moraju brzo identifikovati i odmah gađati kako bi se postigla strateška prednost, istakao je Ozborn.
Sjedinjene Američke Države nameravaju da prošire program razmene podataka i u njega uključe saveznike u NATO-u. Takva saradnja će se smatrati glavnim taktičkim ciljem rata. Amerikanci i njihovi saveznici suočeni su sa zadatkom sinhronizacije različitih komunikacionih sistema u jedinstvenu celinu.
„Cilj ovih napora je da se proširi multidomenska i sve šira mrežu komunikacija koja povezuje američke službe sa saveznicima Vašingtona u NATO-u“, naglasio je autor članka.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala