Srpski vojnici stigli na vojne vežbe „Slovensko bratstvo 2021“ u Novorosijsk

© Sputnik / Anatoliй Medvedь / Uđi u bazu fotografijaRusko-srpska vojna vežba
Rusko-srpska vojna vežba  - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Srpski vojnici stigli su u Novorosijsk kako bi učestvovali na zajedničkim taktičkim vežbama „Slovensko bratstvo 2021“ sa pripadnicima vojske Rusije i Belorusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Aktivna faza taktičkih vežbi „Slovensko bratstvo 2021“ biće održana 16-18. juna na poligonu Rajevski kod Novorosijska.
U vežbama će učestvovati više od 500 vojnika i 100 jedinica vojne i specijalne tehnike Novorosijske gardijske vazdušno-desantne planinske formacije ruskih vazdušno-desantnih snaga.
Pripadnici Oružanih snaga Srbije, Rusije i Belorusije na zajedničkim taktičkim vežbama Slovensko bratstvo na Pasuljanskim livadama u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Srbija rame uz rame sa Rusijom i Belorusijom na vojnim vežbama „Slovensko bratstvo“
Pored toga, učešće će uzeti i 300 vojnika specijalne gardijske vazduhoplovno-desantne jedinice Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Belorusije i oko 60 jedinica standardne vojne tehnike, kao i oko 100 pripadnika jedinica za posebne namene Oružanih snaga Srbije.
Vojne vežbe „Slovensko bratstvo 2021“ se održavaju u Novorosijsku od 8. do 19. juna.
Podsetimo, prošle godine naša zemlja nije učestvovala u manevrima „Slovensko bratstvo“ budući da je Vlada donela odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim stranim partnerima na šest meseci.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala