Srbija rame uz rame sa Rusijom i Belorusijom na vojnim vežbama „Slovensko bratstvo“

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Oružanih snaga Srbije, Rusije i Belorusije na zajedničkim taktičkim vežbama "Slovensko bratstvo" na Pasuljanskim livadama u Srbiji
Pripadnici Oružanih snaga Srbije, Rusije i Belorusije na zajedničkim taktičkim vežbama Slovensko bratstvo na Pasuljanskim livadama u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
U Rusiji su počele vojne vežbe „Slovensko bratstvo 2021“ u kojima učestvuju pripadnici vojske Srbije, Rusije i Belorusije.
Tokom trajanja manevara vojnici će uvežbavati desant trupa i tereta, sa i bez padobrana, kao i gađanje bojevom municijom.
Takođe je u planu i da učesnici ovih manevara razmene iskustva prilikom ispunjavanja kontraterorističkih zadataka i to sa ciljem da se podigne nivo saradnje između jedinica.
Iz Ministarstva odbrane Belorusije saopšteno je da je na poligon „Rajevski“, gde se manevri i održavaju, poslato 100 beloruskih vojnika.
Kada je reč o srpskoj vojsci, nije navedeno koliko naših vojnika učestvuje u manevrima.
Vojne vežbe „Slovensko bratstvo 2021“ se održavaju u Novorosijsku od 8. do 19. juna.
Podsetimo, prošle godine naša zemlja nije učestvovala u manevrima „Slovensko bratstvo“ budući da je Vlada donela odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim stranim partnerima na šest meseci.
Pročitajte još:
„Slovensko bratstvo 2020“ bez Srbije: Oslobađanje „talaca“ kod Bresta /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala