Ruski jurišni helikopter Ka-52M dobio novo naoružanje /video/

© Flickr / Dmitry KostinHelikopter Ka-52 Aligator
Helikopter Ka-52 Aligator - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko posetio je istraživački poligon u Nižnjenovgorodskoj oblasti gde mu je predstavljen novi udarni helikopter Ka-52M sa novim sistemom naoružanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Krivoručko je u selu Smolino proverio ostvarenje državnog odbrambenog plana. Zameniku ministra odbrane je predstavljen modernizovani izviđačko-jurišni helikopter Ka-52M sa novim kompleksom vođenog naoružanja“, naveli su u Ministarstvu odbrane Rusije.
Helikopter Ka-52 Aligator na V Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija 2019 - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
U Rusiji napravljen prototip modernizovanog helikoptera „Aligator“ Ka-52M
Pored toga, zamenik ministra odbrane je ocenio i mogućnosti novih artiljerijskih sistema. Vojnici su na poligonu pucali iz samohodnog oruđa „Magnolija“, „Maljva“, „Floks“, „Lotos“, kao i iz samohodnog protivtenkovskog topa „Sprut“. Mete su bile stacionarne i pokretne i nalazile su se na različitoj udaljenosti.
Na poligonu je prikazan i novi samohodni minobacač „Drok“.
„Sva tehnika u potpunosti odgovara savremenim zahtevima i uskoro će biti isporučena vojsci. Predstavljeni modeli po taktičko-tehničkim karakteristikama prevazilaze postojeće“, naveo je Krivoručko.
Zamenik ministra odbrane Rusije je održao sastanak sa predstavnicima odbrambeno-industrijskog kompleksa i vojnim rukovodstvom. Teme sastanka su bile organizacija i kontrola sprovođenja istraživačkih i razvojnih radova na novim modelima naoružanja za kopnenu vojsku, vazdušno-desantnu vojsku i mornaričku pešadiju.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala