Ko preživi grupu smrti... (4/4)

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUSelektori Portugalije, Francuske i Nemačke
Selektori Portugalije, Francuske i Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Najveće šanse za osvajanje titule nacionalnog šampiona Evrope, prema prognozama, daju se reprezentacijama Italije, Portugalije, Nemačke, Belgije, Engleske i Francuske, timovima sa najtalentovanijim igračima, ali i velikom obavezom da velika očekivanja ispune i obraduju svoje navijače.
Dan pred svečani početak pet godina čekanog Evropskog prvenstva u fudbalu Sputnjik sport donosi priče o šest najvećih favorita turnira, u poslednjem, četvrtom delu mini-serijala o učesnicima takmičenja koji su to pravo stekli kroz kvalifikacije i baraž Lige nacija.

Da li je vreme za veliki povratak Čizme?

Fudbaleri Italije - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Čizma nema velika imena, ali – ima ubojit špic i tvrdi đon
Jedna titula prvaka Evrope, dva finala i dva ispadanja u prvom kolu obavezuju aktuelnu generaciju koja čini italijansku reprezentaciju da, s obzirom na momenat, kvalitet i formu svih učesnika najvišim nivoom želje prođu do konačnog cilja.
Malo znanja nije na odmet, ali Italiju kroz velika takmičenja je do značajnih rezultata vodila velika želja, uz požrtvovanost, što u mnogome zavisi od selektora Roberta Mančinija, kome bi lako mogla da se zatvore vrata Fudbalskog saveza u slučaju lošeg rezultata.
Italija je do Evropskog prvenstva stigla kroz perfektan kvalifikacioni period ovenčan sa 37 golova i deset pobeda u deset utakmica, za ubedljivo prvo mesto ispred Finske, Grčke, Bosne i Hercegovine...
Azuri su smešteni u Grupu A, sa tri veoma borbene i čvrste reprezentacije – turskom, velškom i švajcarskom, što će značiti neophodnost punog fizičkog i mentalnog doprinosa, naročito na sredini terena.
​Raspored utakmica:
11.06, 21.00 TurskaItalija (Olimpijski stadion, Rim)
16.06, 21.00 ItalijaŠvajcarska (Olimpijski stadion, Rim)
20.06. 18.00 ItalijaVels (Olimpijski stadion, Rim)

Može li Ronaldo da izbegne rani povratak kući?

Dušan Vlahović i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Vreme je da Ronaldo potraži dres mladog Srbina /video/
Bilo je lepo videti kako fudbaleri Srbije pokušavaju da ostave srce na terenu protiv favorizovane reprezentacije Portugalije u nedavnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kako bi dokazali da je za njih ipak bilo mesta na šampionatu Starog kontinenta.
Kristijano Ronaldo, Bernardo Silva, mladi Žoao Feliks, sve su to momci koji imaju ogroman kvalitet i želju da budu najbolji kada je njihovoj reprezentaciji najpotrebnije, a taj trenutak se bliži – i zove se početak Evropskog prvenstva.
Srbija je videla Portugaliju i u kvalifikacijama na Mundijal, koje je tim države sa Pirineja završio na drugom mestu, iza Ukrajine, a ispred Srbije, Luksemburga i Litvanije.
Na završnom takmičenju Ronaldo i družina će igrati u Grupi F, protiv Mađarske, Nemačke i Francuske, što znači da će morati od početka da zaigra na najvišem nivou kako bi izbegla rani povratak kući.
​Raspored utakmica:
15.06, 18.00 MađarskaPortugalija (Puškaš arena, Budimpešta)
19.06, 18.00 PortugalijaNemačka (Alijanc arena, Minhen)
23.06, 21.00 PortugalijaFrancuska (Puškaš arena, Budimpešta)

Nikad teži zadatak za Nemačku

Nemačka je toliko dobro organizovan fudbalski sistem da je i pre početka aktuelnog takmičenja dogovorila narednog selektora, tako da će pred Joakimom Levom biti ozbiljan zadatak da se na pravi način oprosti od klupe na kojoj je proveo 15 godina.
Panceri su favoriti gde god da se nađu, jednostavno, oko sebe imaju šampionsku auru koja je i dalje prisutna, bez obzira na to što se generacije menjaju, zajedno sa okolnostima, a rivali postaju sve neugodniji.
Ozbiljan posao Nemci su imali još u kvalifikacijama, našlo su se u grupi sa Holandijom i Severnom Irskom, ali su pokazali svoju klasu, upisali sedam pobeda iz osam utamica uz 30 postignutih golova.
Daleko teži zadatak ih očekuje na Evropskom prvenstvu, Grupa F je „grupa smrti“ i za dva mesta koja vode dalje će se boriti sa Francuskom i Portugalijom, uz autsajdera, ali ne i bezazleni sastav Mađarske.
​Raspored utakmica:
15.06, 21.00 FrancuskaNemačka (Alijanc arena, Minhen)
19.06, 18.00 PortugalNemačka (Alijanc arena, Minhen)
23.06, 21.00 NemačkaMađarska (Alijanc arena, Minhen)

Vreme je za trofej!

Belgija je već godinama jedna od najtalentovanijih reprezentacija na svetu i čini se da je konačno došao momenat da se potencijal ostvari i nagradi dostizanjem najvećih mogućih visina.
Briljantni Kevin De Brujne, ubojiti Romelu Lukaku, sigurni čuvar mreže Tibo Kurtoa, pouzdani Tobi Aldervireld, sve su to momci koji pred sobom imaju priliku da upišu svoja imena u istoriju svetskog fudbala.
Oni su protutnjali kroz kvalifikacioni ciklus, pobedili su na svih deset utakmica, postigli 37 golova i iza sebe ostavili Rusiju i, za Srbiju fatalnu, Škotsku.
Belgija će se opet sresti sa Rusijom, u Grupi A, gde ih čekaju još Danska i Finska, tako da ih očekuje relativno lak posao, kao idealna priprema za ono što sledi potom – nokaut faza i borba za trofej, u čemu će joj kao pomoćnik selektora Roberta Martinesa doprineti i legendarni Tjeri Anri.
​Raspored utakmica:
12.06, 21.00 BelgijaRusija (Gasprom arena, Sankt Peterburg)
17.06, 18.00 DanskaBelgija (Parken stadion, Kopenhagen)
21.06, 21.00 FinskaBelgija (Gasprom arena, Sankt Peterburg)

Očekivanja iznad svega, a rezultat...?

Hari Kejn i Geret Sautgejt - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Alarm u Engleskoj – navijači neće „klečanje“: „Razmislićemo...“
Engleska kao da je pronašla pravi kurs na Svetskom prvenstvu u Rusiji, konačno, posle godina lutanja, ali okolnosti nisu toliko jednstavne, imajući u vidu velika očekivanja armije navijača željnih uspeha.
I ne samo to, selektor Garet Sautgejt ima posao da pomiri sve želje i potrebe, dobar rezultat će ga krunisati, a eventualni krah od njega stvoriti neznalicu i laku metu za sve generale posle bitke.
Engleska je odlično prošla kroz kvalifikacioni ciklus, osvojila je 21 bod iz osam utakmica, iza sebe je ostavila Češku, a sa 37 postignutih golova dokazala da ima ozbiljan napadački potencijal.
Golovi će im biti neophodni u Grupi D gde ih čekaju Hrvati, Škoti i Česi, što znači i dobro zagrevanje za drugu fazu, gde će morati da zaigraju na svom punom potencijalu ne bili opravdali sva očekivanja.
​Raspored utakmica:
13.06, 15.00 EngleskaHrvatska (Vembli, London)
18.06, 21.00 EngleskaŠkotska (Vembli, London)
22.06, 21.00 ČeškaEngleska (Vembli, London)

Svi grehovi su zaboravljeni – mora se napasti trofej!

Prognoze kažu da je Francuska apsolutni favorit za osvajanje Evropskog prvenstva zbog fenomenalne generacije koja je na raspolaganju selektoru Didijeu Dešanu, ali i činjenice da je u ekipi ponovo Karim Benzema.
Jedan od najvećih skandala u istoriji fudbala je okončan, Francuska je oprostila Benzemi što je učestvovao u pokušaju ucene svog nekadašnjeg saigrača Matjea Valbuene, svesna toga da je napadač Real Madrida neophodan za pohod na trofej.
Bez njega Francuska je u kvalifikacijama upisala solidan rezultat, svojila je 25 poena na deset mečeva, ali je upisala po remi i poraz, što ne bi smelo da joj se dogodi na završnom takmičenju ukoliko želi da ostvari najviši cilj.
Razlog za to je jednostavan, Francuska je voljom žreba smeštena u Grupu F sa velikim favoriti,a ekipama Portugalije i Nemačke, tako da joj je neophodno sve najbolje što ima da bi uspela da ode u nokaut fazu.
​Raspored utakmica:
15.06, 21.00 FrancuskaNemačka (Alijanc arena, Minhen)
19.06, 15.00 MađarskaFrancuska (Puškaš arena, Budimpešta)
23.06, 21.00 PortugalFrancuska (Puškaš arena, Budimpešta)
► Hrvate su kaznili zbog „Za dom spremni“, ako ne kazne Ukrajinu – nastaće katastrofa
► Italija držala čas fudbala, svet bruji o Ronaldovom trku /video/
► Alarm u Engleskoj – navijači neće „klečanje“: „Razmislićemo...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala