Rusija slavi Anastasju – „ura“ za veliko finale! /foto, video/

© AP Photo / Michel EulerRuska teniserka Anastasja Pavljučenkova proslavlja plasman u finale Rolan Garosa
Ruska teniserka Anastasja Pavljučenkova proslavlja plasman u finale Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Ruska teniserka Anastasja Pavljučenkova se plasirala u prvo Grend slem finale u karijeri, što je proslavila čuvenim ruskim pozdravom – „ura“.
Pavljučenkova je pobedila slovenačku teniserku Tamaru Zidanšek posle nešto više od sat i po vremena borbe, po setovima – 7:5, 6:3.
​Dvadesetdevetogodišnjakinja iz Samare je postala sedma ruska teniserka koja se plasirala u neko Grend slem finale. Pre nje su to uspele da urade Anastasja Miškina, Elena Dementijeva, Marija Šarapova, Svetlana Kuznjecova, Dinara Safina i Vera Zvonarjeva.
Nijednoj Ruskinji to nije pošlo za rukom na Rolan Garosu još od Šarapove 2014. godine, a Pavljučenkova je veliki uspeh proslavila potpisavši kameru sa ruskim pozdravom „ura!“, koji se uvek koristi tokom parade povodom proslave pobede nad fašizmom.
Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Ruskinja je u Parizu uhapšena zbog ovog gema /video/
Što se meča tiče, Pavljučenkova je u prvom setu prvo gubila sa brejkom, a onda došla na korak od pobede kada je servirala na 5:3.
Zidanšek je uspela da se vrati, pa i da ima brejk lopte na 5:5, ali je na kraju Ruskinja uspela da napravi novi preokret i povede.
​Pavljučenkova je u drugom setu brzo došla do prednosti od 4:1 i, iako je teniserka iz Slovenije uspela da vrati brejk, uspela da privede meč kraju bez većih problema.
​Anastasja će se u velikom finalu, koje je na programu u subotu, sastati sa Barborom Krejčikovom, koja je posle epske borbe savladala Mariju Sakari.
Od Medvedeva smo sve očekivali, ali ovo baš i ne /video/
Pariz je podrhtao posle Novakove „grmljavine“ /video/
Medvedev o amerikanizaciji Rolan Garosa: Gde je naš novac?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala