Frka kod Hrvata i Holanđana pred Evro

© REUTERS / ANTONIO BRONICZlatko Dalić Hrvatska
Zlatko Dalić Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Pratite nas
Evropsko prvenstvo kuca na vrata, startuje u petak, 11. juna i reprezentacije su spremne za izazove koji ih očekuju. Ipak, atmosfera u pojedinim selekcijama je poljuljana, a to se pre svega odnosi na Hrvate i Holanđane.
Naime, u taboru naših komšija Hrvata došlo je do sukoba između selektora Zlatka Dalića i napadača Andreja Kramarića, pa je to novi skandal posle nepozivanja Ivana Rakitića koji se prošle godine oprostio od „kockastih“, ali je očekivao da ga Dalić uvrsti na spisak putnika za Evro.
Ruski navijač na EP u Francuskoj - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Četiri dana za 24 ekipe – od potcenjene Rusije, preko Hrvata „iz drugog plana“ do nervoznih favorita
Sada su u centru skandala ponovo selektor i igrač, samo što je ovoga puta Kramarić taj koji je nezadovoljan tretmanom. Naime, Dalić navodno favorizuje Bruna Petkovića koji nije u najboljoj formi, što je potpuno u drugi plan bacilo centarfora Hofenhajma, jer se ne uklapa u fudbalsku filozofiju selektora.
Takav tretman i te kako je pogodio Kramarića, koji nije birao reči kada je pričao za medije.
„Moju poziciju znaju čak i seoske babe“, kratko je poručio rezignirani Andrej.
Nije se dugo čekalo na odgovor Zlatka Dalića, pozvao se na autoritet i zapretio je nezadovoljnom napadaču da bi lako mogao i totalno da ispadne iz tima.
„Nema mesta u reprezentaciji za nezadovoljne. Ovde sam ja taj koji bira tim“, uzvratio je Dalić koji će po svemu sudeći nastaviti prednost da daje Brunu Petkoviću, članu zagrebačkog Dinama.
 
Ni Holanđanima ne „cvetaju ruže“ posle remija sa Škotskom, koja je preko Srbije stigla do Evropskog prvenstva. „Lale“ su remizirale sa Ostrvljanima 2:2 u prijateljskom meču i bio je to povod da na selektora Franka de Bura udari ni manje ni više nego rođeni brat - Ronald de Bur. 
​Ne samo što ga je zaboleo remi sa slabijim rivalom, već je taktika bila najveći problem, a pomenut je i legendarni Johan Krojf. Holandija je poznata kao selekcija koja po uzoru na pokojnom Krojfa favorizuje formaciju 4-3-3, samo što je De Bur rešio da promeni postavku na terenu u defanzivnu varijantu 5-3-2, što je izazvalo bes kod pojedinaca.
„Johan Krojf bi se prevrtao u grobu. Isto mislim i za Barseloninu igru pod Ronaldom Kumanom, iako je to veoma važan sistem. Frank de Bur je Van Galov učenik, od njega je učio, ali ima Frank i svoj stil, jer je učio stvari od različitih trenera“, spočitao je bratu blizancu Ronald de Bur.
Do Evropskog prvenstva koje otvaraju Italija i Turska, ostalo je samo još četiri dana, pa će pomenute selekije morati da reše zapaljivu atmosferu kako bi mogli u potpunosti da se fokusiraju isključivo na teren. 
► Srbija nije uspela da pobedi Jamajku
► Skandalozna odluka UEFA: Nacistički pozdravi na ukrajinskim dresovima
► Italija držala čas fudbala, svet bruji o Ronaldovom trku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala