Kako je Medvedev prevario „stručnjake“ – legende otkrivaju za Sputnjik

© AFP 2023 / MARTIN BUREAUDanil Medvedev, ruski teniser
Danil Medvedev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Kris Evert i Mats Vilander, nekada uspešni teniserka i teniser a sada stručni analitičari Eurosporta, govorili su za Sputnjik sport o naglom uspehu Danila Medvedeva na terenima sa šljakastom podlogom.
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Medvedev: Ispričaću vam priču o Novaku... /video/
Medvedev nije imao nijednu pobedu u prethodne četiri godine na Rolan Garosu, a sada se nalazi u četvrtfinalu.
Baš zbog toga Rusu niko nije davao šanse da dogura daleko na turniru, bilo je čak diskusije o tome da bi mu trebalo oduzeti drugu poziciju na žrebu i dati je 13-ostrukom šampionu Rafaelu Nadalu, s argumentom da „nema nikakve šanse“ na Rolan Garosu.
„I ja sam mislio da nema nikakve šanse pred turnir, nikakve šanse posle prvog kola, a onda, oh, treća runda...", odgovorio je sedmostruki Grend slem šampion Mats Vilander na pitanje Sputnjika na konferenciji za medije.
Naredni protivnik drugog tenisera sveta – a uskoro, možda, i prvog – biće Stefanos Cicipas, u utorak od 21.00 na kanalima Eurosporta.
„On je Cicipasa pobedio šest od sedam puta. Udara sa manje spina nego obično, ali njegovi udarci lete 6,7 kilometara na čas brže. Uslovi su savršeni za Medvedeva, jer mu je servis pravo oružje. Igra brzo i ne čeka samo u razmenama sa bekhendima, već se i neretko izvlači da odigra forhend. On je jako čudan teniser prema stilu igre i to može da iskoristi kao svoju prednost, on je pravi 'maratonac'“, objašnjava Vilander.
Rafael Nadal, španski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Nadal prekinuo ćutanje o hajci na Medvedeva
Kris Evert, vlasnica 18 Grend slem titula, od čega sedam na Rolan Garosu, kaže da je nagla promena u Danilovoj igri na šljaci najviše ishod korekcija na mentalnom planu.
„Medvedev se posvetio tome da bude strpljiv i shvatio da na šljaci ima sekundu više za pripremu nego na ostalim podlogama, a u njegovoj igri ima mnogo raznovrsnosti jer može da igra jako, možda plasira lopticu, da igra drop-šotove... Može da vas zavara svojim udarcima. Ali, pre svega mislim da se mentalno postavio drugačije. Mislim da je u ovim mečevima shvatio da može da bude dobar na šljaci“, odgovara Evert na pitanje Sputnjika i dodaje da, ipak, ne misli da Danil ove godine može do titule.
Vilander, koji je tri puta podizao trofej u Parizu, takođe ističe mentalni aspekt.
„Medvedevljev um je jači od Cicipasa i Aleksandera Zvereva. Mislim da mu tenis možda nije na nivou Cicipasa, ali mislim da mu je mentalna snaga na nivou nekoga ko je zamalo pobedio Nadala na Ju-es openu (2019. godine, izgubio 3-2 u finalu prim. aut.)", podvukao je Šveđanin.
► Ruskinja režirala spektakl u Parizu!
► Medvedev ima sve u svojim rukama – i Đoković mora da bude oprezan 
► Đoković ponovo u kontroverznom terminu, ali – uz bitne promene
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala