Nadal prekinuo ćutanje o hajci na Medvedeva

© AP Photo / Christophe EnaRafael Nadal, španski teniser
Rafael Nadal, španski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Rafael Nadal, treći teniser sveta, izjavio je da nema problem sa sistemom postavljanja nosilaca na Rolan Garosu, kao ni sa činjenicom da se Danil Medvedev zbog boljeg renkinga nalazi u lakšem delu žreba u Parizu.
Rafael Nadal ispred svoje statue na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Amerikanci se pitaju: Šta da Novak Đoković ima statuu u Melburnu?
Trinaestostruki šampion Otvorenog prvenstva Francuske treći je nosilac na Rolan Garosu, za razliku od Medvedeva koji je tek u ponedeljak ostvario svoju prvu pobedu u Parizu u karijeri, a zauzima mesto ispred Nadala u glavnom žrebu takmičenja.
Razlog tome je što se nosioci u Parizu postavljaju na osnovu ATP rang liste, pa je ove godine Španac stavljen u istu polovinu žreba sa svojim najvećim rivalima, Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom, dok je Rusu koji je ove sezone ostvario samo jednu pobedu na šljaci otvoren mnogo lakši put do potencijalnog finala.
Nadal ipak tvrdi da je to sasvim u redu što se njega tiče, jer kako kaže, sistem postavljanja nosilaca daje prednost zaslugama u odnosu na reputaciju, i upravo bi tako i trebalo da bude.
„To je deo igre, znate, tako funkcioniše rangiranje“, rekao je Španac nakon pobede nad Aleksejem Popirinom u prvom kolu Rolan Garosa.
„Tenis je sport koji je pošteniji od tenisa (u tom pogledu). Postoji raniranje, postavljanje nosilaca se vrši na osnovu pozicije koju ste postigli tokom godine“, rekao je Nadal.
„Pošteno. Ja sam treći (nosilac), Medvedev je drugi, a Novak prvi. Nemam problem sa tim“, rekao je Nadal dodajući da ga osim fokusa na narednog protivnika nijedna druga stvar ne brine.
Podsetimo, američki mediji su pokušali da hajkom na Medvedeva utiču na organizatore Rolan Garosa da Nadalu daju drugu poziciju na žrebu, ali to nije uspelo i ruski teniser je kasnijim igrama, sa dve lake pobede, dokazao da zaslužuje poziciju iza Novaka Đokovića
Amerikanci se pitaju: Šta da Novak Đoković ima statuu u Melburnu?
Novi šok na Rolan Garosu – odustala najbolja teniserka sveta!
„Ruska mašina“ se miri sa podlogom zbog koje izgleda kao „krava na ledu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala