Medvedev ima sve u svojim rukama – i Đoković mora da bude oprezan

© AP Photo / Christophe EnaRuski teniser Danil Medvedev posle pobede u osmini finala Rolan Garosa
Ruski teniser Danil Medvedev posle pobede u osmini finala Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev mogao bi da nakon Rolan Garosa postane prvi teniser sveta, čime bi sa trona zbacio Novaka Đokovića.
Medvedev je na ovogodišnje izdanje Rolan Garosa došao bez ijedne pobede u karijeri, pošto je svakog od prethodna četiri izdanja ispao u prvom kolu.
Uprkos tome, i dalje je bio drugi nosilac turnira zbog pozicije na ATP rang listi, što su mnogi osporili, te pozvali na promenu u određivanju nosilaca na drugom Grend slemu sezone.
Medvedev ne samo da je ućutkao kritičare, već je došao čak do osmine finala turnira i podsetio ljubitelje „belog sporta“ da je moguće, iako malo verovatno, da uskoro postane prvi reket planete.
​Ono što je potrebno da se desi da bi Rus zbacio Srbina sa trona je da osvoji Rolan Garos. U tom slučaju neće biti bitno šta će Đoković uraditi.
Pred početak Rolan Garosa bodovno stanje na ATP listi je govorilo da je Đoković prvi sa 11.313 bodova, Medvedev drugi sa 9.793, a Nadal treći sa 9.630.
Zbog bodova osvojenih prošle godine, španski šampion nema šansu da pretekne Novaka, ali je put otvoren Medvedevu.
Dobar stvar za Rusa nije samo to što će, ukoliko napravi čudo, moći da sam kroji svoju sudbinu, već i to što postoji i drugi scenario putem kojeg može da postane najbolji na svetu.
Naime, ukoliko se Đoković ne plasira u finale – što je vrlo moguće, s obzirom da u polufinalu igra sa Nadalom – Medvedevu će biti dovoljno da samo dođe do finala.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Ne, Novak nije prekršio pravila
Njegov put do finala i titule, doduše, uopšte neće biti lak, počevši već od četvrtfinala, gde ga očekuje duel sa favorizovanim Stefanosom Cicipasom, petim teniserom sveta.
Ukoliko savlada i njega, naredni protivnik biće mu najverovatnije Saša Zverev, koji je trenutno na šestoj poziciji, sem ako ga ne iznenadi mladi Španac Alehandro Davidovič Fokina, 46. igrač planete.
Podsetimo, Medvedev je na dosadašnjem putu u Parizu savladao Bublika, Pola, Opelku i Garina uz samo jedan izgubljen set.
Novakov ludački poen /video/
Amaterska greška zbog koje je „nastradao“ Federerov legat
Zapad priznao: Novakova igra pod pritiskom – bez premca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala