Finiks zaustavio Jokića i razbio Denver /video/

© AP Photo / Matt YorkNikola Jokić u duelu sa igračima Finiks Sansa
Nikola Jokić u duelu sa igračima Finiks Sansa - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Nikola Jokić i Denver Nagetsi doživeli su poraz od Finiks Sansa rezultatom 122:105 u prvom meču polufinala Zapadne konferencije.
Jokić je odigrao jedan od najlošijih mečeva u dosadašnjem toku plej-ofa, te je završio sa 22 poena (10/23), devet skokova i samo tri asistencije.
Utakmica je, inače, odigrana u Finiks Sans areni pred oko 16.000 gledalaca koji su značajno pomogli domaćoj ekipi.
Drugi meč serije na programu je u noći između srede i četvrtka, na istom mestu.
Denver je bolje ušao u meč i veoma rano stekao prednost, koju je uspevao da sačuva do kraja prve četvrtine.
Finiks je prvi put poveo krajem druge deonice, ali je usledio novi preokret. Izabranici Majkla Melouna su početkom treće četvrtine imali +10, ali onda je usledio potpuni kolaps.
Sansi su do kraja četvrtine napravili seriju od 28:9 i potpuno preokrenuli duel u svoju korist, da bi njihova prednost nastavila da raste praktično sve do kraja meča.
Bogdan Bogdanović utišava publiku u Filadelfiji - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Bogdan u okršaju sa Amerikancima: „Izgleda da ne znaju da je igrao u Srbiji“ /video/
Jokiću je najviše pomogao Eron Gordon sa 18 poena i četiri skoka. Majkl Porter je imao 15 poena i sedam skokova, dok je Fakundo Kampaco dodao 14 poena i šest asistencija.
Najefikasniji kod pobednika bio je Mikal Bridžis sa 23 poena i po pet skokova i asistencija. Devin Buker je imao 21 poen i osam uspešnih dodavanja, a Kris Pol 21+11.
Diandre Ejton, čovek koji je bio u direktnom duelu sa Jokićem tokom cele utakmice, meč je završio sa 20 poena i deset uhvaćenih lopti.
U noći između ponedeljka i utorka odigran je još jedan meč, posle kojeg su Bruklin Netsi poveli sa 2-0 u polufinalu Istoka protiv Milvoki Baksa.
Netsi su ponovo razbili Bakse, ovog puta sa ogromnih 125:86, i to bez jednog od najboljih igrača na svetu, Džejmsa Hardena.
Sramna partija Milvokija se na kraju završila bolje nego što je to moglo da bude, pošto su Netsi u jednom trenutku imali 49 poena prednosti.
Ubedljivom trijumfu su najviše doprineli Kevin Durent, sa 32 poena i šest asistencija, i Kajri Irving, sa 22 poena i šest asistencija.
Na drugoj strani je Janis Adetokumbo imao 18 poena i 11 skokova, Kris Midlton 17 poena i pet skokova, a Džru Holidej 13 poena i tri asistencije.
Bura u BiH – titula dodeljena jedinoj ekipi koja se pojavila na turniru: „Živimo u bednoj državi“
Lebron Džejms? Ne, Luka Dončić! /video/
Jokić stavlja Srbiju u američku istoriju – zauvek /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala