Pada i poslednja korona mera: „Nismo očekivali i uspeli smo"

Pratite nas
Izrael će ukinuti jedinu preostalu korona meru, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, 15. juna ako broj novozaraženih ostane nizak, najavio je izraelski ministar zdravlja juli Edelštajn.
Izrael je 1. juna ukinuo većinu restriktivnih mera i pravila u vezi sa kovidom 19, uklanjajući ograničenje okupljanja i dozvoljavajući restoranima, prodavnicama i drugim preduzećima da rade bez ograničenja. Takođe, takozvani kovid pasoši više nisu potrebni da bi se prisustvovalo određenim kulturnim i sportskim događajima.
Ukidanje obaveze nošenja maske u zatvorenom prostoru dolazi pošto je skoro 60 odsto građana Izraela potpuno imunizovano. 
Vakcinacija u Izraelu - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Izrael ukida interne „kovid pasoše“
Prema vladinim podacima, više od 5 miliona ljudi primilo je obe doze vakcine protiv virusa korona, a u nedelju su zabeležena samo četiri nova slučaja zaraze i to kod onih koji su doputovali iz inostranstva, izvestili su izraelski mediji.
„Ako morbiditet ostane nizak do 15. juna, dozvolićemo ukidanje obaveze nošenja maski čak i u zatvorenom prostoru“, rekao je Edelštajn.
On je dodao da je „ovo realnost koju nismo očekivali da ćemo dostići u ovom trenutku i uspeli smo", prenosi RT.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala