Jokić stavlja Srbiju u američku istoriju – zauvek /video/

© Foto : KSS / Marko MetlasBogdan Bogdanović i Nikola Jokić
Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović govorio je o saigraču iz reprezentacije Nikoli Jokiću i njegovom pohodu na pisanje istorije u Americi, kao i o tome kako izgleda druženje srpskih košarkaša u SAD.
Srpski as je objasnio koliko će našoj zemlji značiti to što će, najverovatnije, prvi put u istoriji američke NBA lige najkorisniji igrač sezone (MVP) biti Srbin.
„Navijamo da Jokić ponese MVP nagradu i on zna da ima našu podršku. On je uradio svoj deo posla i na nama igračima je da se čuje i naš glas kada je MVP nagrada u pitanju. To bi sigurno mnogo značilo i našoj zemlji. Da Srbija prvi put u istoriji ima MVP igrača NBA lige. To je stvarno nešto posebno. Mnogo je naporno radio ove godine, kao i svih prethodnih, i sada je dokazao da je ovo njegova MVP sezona“, objasnio je Bogdan.
Podsetimo, 26-godišnji Somborac je regularni deo sezone završio sa prosekom od 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije i nije propustio nijedan meč, a Denver je uveo u polufinale Zapadne konferencije.
​​NBA igrači iz Srbije imaju i zajedničku grupu za dopisivanje, preko koje svakondevno razmenjuju poruke.
„Čet grupu srpskih košarkaša u NBA smo napravili za vreme pandemije. Igrali smo dosta igrica preko interneta“.
Srbija ove sezone ima šest igrača u NBA ligi. Pore Bogdanovića u Atlanti i Jokića u Denveru, tu su i Boban Marjanović u Dalasu, Aleksej Pokuševski u Oklahomi, Nemanja Bjelica u Majamiju i Alen Smailagić u Golden Stejtu.
Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
„Ludi Srbin“ je pokušao da vam kaže...
Bivši bek Partizana i Fenerbahčea je otkrio kako izgleda kada se druže Srbi u Americi.
„Svi već znate da (Jokić) voli da provodi vreme sa svojim konjima, ali kada smo zajedno to je obično uz domaću muziku, to je obično naše druženje, uz narodnjake... Uglavnom se družimo u pauzi između sezona, a tokom sezone ugostimo jedni druge, spremimo neku hranu jedni za druge. Uglavnom su tu i naše porodice koje nam spreme nešto iz nacionalne kuhinje, kako nas ne bi uhvatila nostalgija“, rekao je Bogdanović.
Jokić se nalazi na širem spisku putnika za kvalifikacije za Olimpijske igre na kojima verovatno neće igrati zbog dugačke sezone. O svome tome opširnije govorili su u novoj emisiji „Miljanovog kornera“ Tadija Dragićević i Miroslav Raduljica.
Jokić briljirao i odveo osakaćeni Denver u polufinale! /video/
„Srce mi se cepa...“ /video/
Amerikanci u čudu zbog Srbina – i neverovatnog podatka o kojem ne prestaje da se priča
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala