Atlanta kroz dramu do brejka – Bogdan i Jang trojkama presudili Filadelfiji

© AFP 2023 / KEVIN C. COXBogdan Bogdanović i Trej Jang – košarkaši KK Atlanta Hoks
Bogdan Bogdanović i Trej Jang – košarkaši KK Atlanta Hoks - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Atlante napravili su brejk u prvom meču polufinalne serije Istočne konferencije, pobedivši Filadelfiju rezultatom 128:124 (42:27, 32:27, 25:29, 29:41). Srpski as Bogdan Bogdanović bio je odličan i postigao je 21 poen, od čega pet trojki, dok je najbolji pojedinac „Jastrebova“ bio Trej Jang sa 35 poena.
Atlanta je spektakularno otvorila meč Vels Fargo centru, pošto je u uvodnoj četvrtini postigla čak 42 poena, naspram 27 koliko je ubacila Filadelfija.
Slovenački košarkaš Luka Dončić u dresu Dalas Maveriksa - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Zasedanje američkog „odbrambenog konzilijuma“ – kako zaustaviti Luku? /video/
Izuzetno raspoloženi za igru bili su Trej Jang i Bogdan Bogdanović koji su trojkama zatrpavali koš Seventisiksersa. Bogdan je na svom kontu imao pet trojki, a Jang četiri. 
Srpski bek je do poluvremena postigao 11 poena, od čega tri trojke, dok je Jang bio najefikasniji akter do odlaska na odmor sa 25 poena.
​Atlanta je na poluvremenu imala ogromnu prednost od 20 poena, a rezultat na semaforu bio je 54:74.
Embid, Heris i drugovi nisu imali rešenja za Hokse koji su prosto „leteli“ po terenu i pogađali iz svih pozicija, pa je brejk u prvom polufinalnom meču Istoka bio neminovan.
Uprkos činjenici da je Filadelfija u nastavku igrala dosta bolje, i da je obe četvrtfine rešila u svoju korist, to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Jednostavno, čak 20 poena prednosti koliko je imala Atlanta na poluvremenu, Seventisiksersi nisu uspeli da „istope“, mada su pred sam kraj susreta prišli na svega tri poena zaostatka, a predvodio ih je maestralni centar Džoel Embid sa 39 poena, devet skokova i četiri asistencije. 
Posebno su dominantni bili u poslednjoj deonici koju su dobili dvocifrenom razlikom - 41:29.
​Bogdan je utakmicu završio sa 21 poenom, četiri skoka i pet asistencija za 36 minuta provedenih na parketu. Trojke je šutirao 5/12.
Podsetimo, Atlanta je do polufinala stigla eliminaciju Njujork Niksa, dok je Filadeldija u pet mečeva bila uspešnija od Vašington Vizardsa. 
► Srpska haubica u Španiji – Avramović za Sputnjik otkriva zašto ne vidi sebe među „večitima“
► Bura u BiH – titula dodeljena jedinoj ekipi koja se pojavila na turniru: „Živimo u bednoj državi“
► Jokić stavlja Srbiju u američku istoriju – zauvek /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala