Legenda odlazi iz Sankt Peterburga – da li je rešenje Džordan iz Zvezde?

© Foto : ABA/Crvena zvezda mtsDžordan Lojd, Crvena zvezda
Džordan Lojd, Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Vitalij Fridzon, košarkaš Zenita, napušta ekipu iz Sankt Peterburga, dok će ga prema medijskim spekulacijama skoro izvesno na tom mestu zameniti najbolji igrač Crvene Zvezde, Džordan Lojd.
Legenda ruskog nacionalnog tima, tridesetpetogodišnji Fridzon, koji je sa reprezentacijom osvojio bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2011. i Olimpijskim igrama godinu dana kasnije, nakon godinu dana saradnje i zvanično je napustio Zenit.
Ruski bek je tokom sezone odigrao 60 utakmica za tim Ćavija Paskvala, prosečno beležeći 12,6 poena u VTB ligi i 5,4 u Evroligi.
Sa druge strane, u vezi sa statusom beka Crvene zvezde Džordana Lojda, poslednjih dana se spekuliše o njegovom odlasku sa Malog Kalemegdana, a posle interesovanja Makabija i Olimpijakosa, Amerikanac je navodno dogovorio milionski ugovor sa ekipom iz Sankt Peterburga.
Lojd je ove sezone bio jedan od vođa ekipe koju vodi Dejan Radonjić, za Zvezdu je prosečno beležio 17,3 poena na evropskoj sceni, uz šut od 51,9 za dva, odnosno 31,1 za tri poena, dok je ubitačan bio sa linije za slobodna bacanja – 90,6 posto ubačenog šuta.
Eventualan odlazak Zvezdinog Džordana u Rusiju bio bi drugi put da Zenit dovede košarkaša Crvene zvezde, pošto je Bili Beron posle crveno-belog zadužio dres Zenita, dok je Kej Si Rivers nakon stanica u Betisu i Žalgirisu takođe završio u ruskom klubu.
Zvezda preskočila Zlatibor i zakazala dvoboj sa Čačanima
Partizan je, nekako, preživeo!
„Ludi Srbin“ je pokušao da vam kaže...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala