Direktor policije o incidentu: Čedomir Jovanović bio pod dejstvom alkohola, negativan na narkotike

© Foto : Youtube/Jutarnji Program TV HAPPY/PrintscreenČedomir Jovanović
Čedomir Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da se još tačno ne zna šta se dogodilo u incidentu na Novom Beogradu u kome je u sredu učestvovao lider LDP Čedomir Jovanović, jer nije bilo moguće da do sada bude završen izveštaj. On je kazao da je Jovanović bio pod dejstvom alkohola, te da je bio negativan na narkotike.
„Nedvosmisleno je da je oko 21.35 u sredu Jovanović pozvao 192 i prijavio da ga određena lica prate, onda je neko drugo lice pozvalo 192 i objavilo da je Jovanović razbio izlog u restoranu brze hrane „Pončo“ na Novom Beogradu“, izjavio je Rebić za TV Prva, preneo je Tanjug.
Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
„Bacio sam stolicu na izlog, neću da im se sklanjam“: Čedomir Jovanović o incidentu koji je izazvao
On je dodao da je Jovanović „bio drzak prema policiji“, da je koristio neprimeren rečnik, kao i da je napravio oštećenja na vozilima MUP-a, udarajući u njih.
„Saslušano je 13 lica i na osnovu tih podataka se vidi da je došlo do verbalnog i fizičkog okršaja“, kazao je Rebić.
On nije otkrio imena osoba sa kojima se Jovanović sukobio, a na pitanje - da li su to bili (navijači Crvene zvezde) Uroš Avramović i Rade Dunjić, Rebić je potvrdio da će Avramović, zasad, biti saslušan u svojstvu svedoka i dodao je da će se još istražiti detalji.
„Uzećemo video snimke, neke smo već dobili. Do ponedeljka će Trećem tužilaštvu biti dostavljena kompletna dokumentacija, utvrdićemo sve okonosti incidenta“, rekao je Rebić.
On je naveo da je Rade Dunjić bio na licu mesta, i da treba utvrditi da li je bio učesnik.
„U tuči su korišćene stolice, a unutar objekta je nađena cigla 20 puta 20 centimetara. Prema izjavi svedoka, bacio ju je Jovanović, ali treba proveriti sve to i videti da li je bilo krivičnog dela“, rekao je Rebić.
On je dodao da je Jovanović na testu imao alkohol u krvi.
„Imao je 1,52 promila alkohola, a bio je negativan na narkotike. Strasti su se smirile brzo, Jovanović nije nastavljao, pa je prestalo narušavanje javnog reda i mira“, kazao je direktor policije.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala