Bobi solidan kao starter, Lenard sa 45 poena upropastio Dalas i zakazao majstoricu

© REUTERS / Kevin JairajDončić i Marjanović
Dončić i Marjanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Dramatična završnica u četvrtfinalu Zapadne konferencije gde su Los Anđeles Klipersi zahvaljujući maestralnom Kavaju Lenardu poravnali na 3:3 u seriji protiv Dalasa - 104:97, izborivši majstoricu. Boban Marjanović se našao u ulozi startera i postigao je 12 poena uz devet skokova, i jednu asistenciju.
Uprkos činjenici da je Kavaj Lenard u uvodnoj četvrtini postigao samo tri poena, do kraja je uspeo da „izrešeta“ mrežicu Maveriksa u gostima pred 20.000 navijača, i da završi utakmicu s brutalnih 45 poena.
Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
„Ludi Srbin“ je pokušao da vam kaže...
Američki as preuzeo je stvar u ruke, u samom finišu kada se „lomilo“, rešavao je akcije „jedan na jedan“, dok je s druge strane nešto slabija partija Luke Dončića uticala na ovakav epilog.
Reprezentativac Slovenije postigao je 29 poena, imao je još osam skokova i 11 asistencija za nešto više od 40 minuta provedenih na parketu, ali nije uspeo da spreči poraz svog Dalasa, pa će odluka u pobedniku biti rešena posle sedmog meča.
Lenard je sa pomenutih 45 poena izjednačio rerkod karijere u plej-ofu i jasno je da će s ogromnim samopouzdanjem istrčati u narednom meču Los Anđeles Klipersa i Dalasa. Kavaj je podršku imao u Redžiju Džeksonu (25 poena, devet skokova) i Polu Džordžu (20 poena, 13 skokova).
​Što se tiče srpskog reprezentativca Bobana Marjanovića njemu je trener Maveriksa ponovo ukazao poverenje i bio je starter u utakmici plej-ofa. Uprkos porazu kluba iz Teksasa Bobijeva igra je za svaku pohvalu, što potvrđuje zamalo dabl-dabl učinak. Skok mu je nedostajao za dve dvocifrene kolone.
Srpski gorostar šutirao je 5/13 iz izgre za 17 minuta, koliko je proveo na parketu. Najefikasniji u taboru Dalasa po običaju je bio Dončić sa 29 poena, dok je Tim Hardavej ubacio 23.
Interesantno, dboboj Dalasa i Klipersa ušao je u istoriju kao prvi u kojem su šest utakmica u plej-of seriji dobile ekipe koje su igrale u gostima.
Pobednik pomenutog dvomeča koji će biti odlučen posle masjtorice ide na Jutu.
► Kumovi prepuni anegdota: Kako „preživeti“ Marijupolj i da li je Kina – „Mars“? /video/
► Šok za „kralja“ – eliminisani aktuelni šampioni!
► Jokić briljirao i odveo osakaćeni Denver u polufinale! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala