Zvezda „stotkom“ zakucala Borac

© Foto : ABA liga/Dragana StjepanovićOgnjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde, zakucava protiv Budućnosti
Ognjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde, zakucava protiv Budućnosti - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde su bez problema izašli na kraj sa Borcem iz Čačka u prvom polufinalnom meču plej-ofa Superlige - 101:70. Ekipa koja prva obezbedi dve pobede plasiraće se u finale, a drugi polufinalni par čine Mega i Partizan gde je serija izjednačena.
Uprkos paklenom ritmu i činjenici da igraju utakmice na svaka dva dana, nakon što su osvojili ABA ligu, crveno-beli i bez dvojice Amerikanaca Džordana Lojda i Korija Voldena dominiraju na svim frontovima.
Trener KK Partizan Aleksandar Matović - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Partizan je, nekako, preživeo!
Bez problema su u četvrtfinalu eliminisali Zlatibor, a sada su na istom putu da isto učine i protiv Čačana.
Utakmica sa Borcem, je baš kao i sa prethodnim rivalom, otvorena na isti način. Velika razlika stečena već u uvodnoj deonici, pružila je prostor Zvezdi da lakše diše, dok je Borac konstantno morao da juri rezultat protiv favorita, što je izuzetno teško.
Prvu četvrtinu tim Dejana Radonjića rešio je u svoju korist rezultatom 27:18, dok je u drugoj na semaforu pisalo 21:18, pa su crveno-beli na odmor otišli sa 12 poena prednosti. 
​Nisu se posle pauze stvari promenile, gotovo identična situacija viđena je u nastavku susreta. Smenjivali su se košarkaši Zvezde u terorisanju protivničkog koša, Duop Rit brojao je do 17 poena, uz šest skokova, Aleksa Radanov zaustavio se na 13 poena, Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić su ubacili po jedan manje.
S druge strane u taboru Borca Nikola Kočović bio je najefikasniji sa 14 poena.
Serija se seli u Čačak, u slučaju da Borac ne izjednači posle debakla u dvorani „Aleksandar Nikolić“, Zvezda će izboriti plasman u finale košarkaške Superlige Srbije. 
► Selektor Srbije na kolenima – 40 razlike u Istanbulu!
► Petruševa udarali, provocirali, a on šmekerski odgovorio: „Nikad protiv Partizana“
► Teodosić vratio sat unazad – i to raduje Kokoškova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala