Šok za „kralja“ – eliminisani aktuelni šampioni!

© AP Photo / Ross D. Franklin Entoni Dejvis i Lebron Džejms – LA Lejkers
  Entoni Dejvis i Lebron Džejms – LA Lejkers - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa, aktuelnih šampiona NBA, završili su učešće u ovosezonskom plej-ofu u prvoj rundi. Lejkersi su poraženi u šestom meču od Finiksa Sansa 113:100, te su ukupnim rezultatom 4-2 eliminisani iz doigravanja.
Lebron Džejms, poznat i pod nadimkom „kralj“, prvi put u karijeri nije uspeo da se plasira u drugu rundu plej-ofa, i za to najviše treba da krivi Entonija Dejvisa koji se povredio u četvrtoj utakmici.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Jokić briljirao i odveo osakaćeni Denver u polufinale! /video/
Lejkersi su imali 2-1 u seriji, međutim, povredio se drugi najbolji igrač ekipe i Sansi su u četvrtom duelu izjednačili na 2-2. „Obrva“ nije igrao u petoj utakmici, što je Finiks iskoristio i poveo sa 3-2, a ni u šestom meču nije bio od pomoći.
Posle samo pet minuta igre morao je da napusti teren i nije se vraćao do kraja. Lebron je ostavljen na cedilu, ostatak tima igrao je jako slabo i Sansi su od 1-2 došli do 4-2.
Fenomenalnu utakmicu odigrao je Devin Armani Buker sa 47 poena, 11 skokova, tri asistencije i sjajnih 15/22 iz igre.
Buker je još jednom dokazao da je košarkaš za velika dela, a to isto moraće da potvrdi i protiv Denver Nagetsa u polufinalu Zapada.
Njega su pratili Džej Krauder sa 18 poena, Kris Pol je imao 12 asistencija, a dvocifreni su bili Bridžis i Džonson sa po 10 poena.
U poraženom timu Lebron Džejms postigao je 29 poena i uz to je imao devet skokova i sedam asistencija, Šruder je ubacio 20, a Kaldvel-Poup 19 poena.
Za Lejkerse predstoji burno leto jer je očito da je Lebronu, koji ima 36 godina, potrebna mnogo veća pomoć ukoliko ekipa žela ponovo da se takmiči za NBA prsten.

NBA, rezultati:

Portland – Denver 115:126 (2-4)
LA Lejkers – Finiks Sans 100:113 (2-4)
Jokić briljirao i odveo osakaćeni Denver u polufinale! /video/
Amerikanac je postigao 55 poena, ali nije bio najbolji – zbog Jokića /video/
Selektor Srbije na kolenima – 40 razlike u Istanbulu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala