Ruska tehnika postaje nedodirljiva: Stiže zaštita od visoko preciznog oružja /video/

© Sputnik / Olivera IkodinovićEkipa Rusije u svom oklopnom vozila BTR-80 na poliginu u Dagestanu
Ekipa Rusije u svom oklopnom vozila BTR-80 na poliginu u Dagestanu - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Stručnjaci Centralnog naučno-istraživačkog instituta za preciznu mašinogradnju (CNIITOČMAŠ) ruske odbrambene korporacije „Rosteh“ napravili su novu municiju za zaštitu oklopnih vozila od visoko preciznog oružja, saopštava televizija „Zvezda“.
Kako se objašnjava, u slučaju izbijanja pretnje posada ispaljuje specijalni zaštitni projektil koji stvara zavesu aerosol-dipolnih smetnji.
„Municija se može koristiti kao deo odbrambenog naoružanja postojećih i perspektivnih modela oklopnih vozila u svim klimatskim uslovima. Proizvod će biti prvi put predstavljen na forumu 'Armija 2021', a državna ispitivanja biće završena ove godine. Upotreba nove municije u kompletu sa savremenim sredstvima za radio-elektronsku borbu povećaće sposobnost opstanka oklopnih vozila na bojnom polju. Sigurni smo da će novitet biti tražen na izvoznim tržištima“, saopšteno je iz ruske kompanije „Rosteh“.
Zaštitni sloj municije oslepeće sisteme za navođenje visoko precizne municije koja leti prema oklopnom vozilu, nakon čega ona neće moći da pogodi tačno u metu. Očekuje se da će ovaj novi proizvod povećati otpornost oklopnih vozila na bojnim poljima.
Kalibar nove municije je 76 milimetara, a masa dostiže 2,8 kilograma. Gustina kombinovane „zavese“ povećana je za 1,5 puta u poređenju sa sličnim proizvodima. Osigurava zaštitu od municije sa optičkim, termičkim, radarskim i laserskim navođenjem.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala