Srpski gigant prodat američkoj kompaniji za 378 miliona dolara

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaBiznismeni
Biznismeni - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Srpska kompanija koja se bavi razvojem igara za društvene mreže i mobilne telefone "Nordeus" prodata je američkoj kompaniji "Tejk tu". Američka kompanija je saopštila da njihova akvizicija iznosi 378 miliona dolara, a u cenu je uračunata gotovina od 225 miliona dolara i 90 miliona dolara u akcijama.
Osnivački tim srpskog gejming giganta "Nordeusa" nastaviće da vodi kompaniju, piše portal "Biznis vajr".
Osim toga, sporazum takođe uključuje naknadu za zaradu zasnovanu na tome da je "Nordeus" postigao EBITDA rezultate iznad određenih pragova tokom svake od prve dve godine.
Osnovana 2010. godine, "Nordeus" je kompanija za mobilne igre sa sedištem u Beogradu, najpoznatija po igri "Top Eleven", najuspešnijoj svetskoj igri za upravljanje fudbalom na svetu sa preko 240 miliona registrovanih korisnika. 
Sajam video-igara u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2020
Video-igre — domaća pamet, svetski rezultati /video/
"Top Eleven" pruža igračima platformu za stvaranje i upravljanje sopstvenim fudbalskim klubovima, istovremeno ih vodeći kroz svakodnevna takmičenja sa globalnom zajednicom. Ona, dodaje se u tekstu, neprestano zabavlja igrače kroz inovativne formate igranja, događaje i funkcije - sa dodatnim poboljšanjima koja dolaze.
Osim toga, "Nordeus" razvija njihove buduće naslove i tehnologiju u vezi sa fudbalom. Vode ga njegovi suosnivači, Branko Milutinović (izvršni direktor), Milan Jovović (generalni direktor), Ivan Stojisavljević (tehnički direktor) i Tomislav Mihajlović (generalni direktor), koji će i dalje nadgledati približno 180 zaposlenih u studijima nakon akvizicije kompanije Tejk tu".
Gejming kompanija "Nordeus" osnovala je i fondaciju sa početnim budžetom od tri miliona dolara kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji.
Povodom prodaje oglasili su se na društvenim mrežama poručivši da im je zadovoljstvo što postaju deo "Tejk tu" porodice.
Pogledajte i Sputnjikovu emisiju "Tehnodrom" koja se bavi najbrže rastućom industrijom u Srbiji - proizvodnjom video-igara, koje se igraju širom sveta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala