Požar i eksplozija – predsednik slavnog kluba izbegao smrt: „Porodica je šokirana“/foto/

© AFP 2023 / JUNG YEON-JEPiter Louvel, izvršni direktor Seltika iz Glazgova
Piter Louvel, izvršni direktor Seltika iz Glazgova - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Izvršni direktor fudbalskog kluba Seltik iz Glazgova Piter Louvel bio je žrtva podmetnutog požara, prenose škotski mediji.
Oko 40 vatrogasaca izašlo je na teren ispred kuće šefa Seltika Pitera Louvela u Lankaširu, pošto su zapaljeni automobili na prilazu njegovom domu.
Vatra se potom proširila i na kuću dok je porodica spavala unutra.
Prema izveštaju škotskog Sana, šezdesetjednogodišnji Louvel je u momentu incidenta bio unutar svog poseda zajedno sa ćerkom i četiri meseca starom unukom.
Tvrdi se da je napad bio usmeren na tri automobila koja su bila parkirana ispred njegovog doma, a plamen se proširio prvo do garaže, a potom i do njegove kuće, nanoseći značajnu štetu krovu objekta.
Takođe se izveštava da su Louvel i članovi njegove porodice na sigurnom, ali i da su izuzetno potreseni, a policija i vatrogasna služba potvrdili su da nije bilo žrtava kao rezultat navodnog podmetnutog požara.
Kasnija izjava fudbalskog kluba Seltik iz Glazgova potvrdila je detalje požara koji je izazvao eksploziju na Louvelovom imanju.
„Potvrđujemo da je značajna šteta naneta kući Pitera Louvela i okolnim automobilima, kao rezultat eksplozije i požara koji se desio rano jutros, što je navelo porodicu da napusti posed“, naveo je klub u sredu.
„Razumljivo, Piterova porodica je izuzetno potresena i šokirana ovim strašnim događajem, ali srećom su svi na sigurnom. Škotska policija trenutno sprovodi krivičnu istragu“, dodali su iz Seltika pružajući svu podršku i pomoć čelniku svog kluba i njegovoj porodici.
Louvel je postavljen za izvršnog direktora Seltika 2003. godine, i pomogao je klubu da postigne neverovatne rezultate. Za vreme njegove funkcije klub iz Glazgova osvojio je 29 trofeja od kojih je 13 titula šampiona Škotske, dok je tri puta učestvovao u Ligi šampiona za poslednjih 16 godina.
Rendžers Džerard - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Rendžers je vratio titulu posle 10 godina, a za sve je „kriva“ legenda Liverpula
Međutim, ove sezone došlo je do povratka ljutih rivala Seltika, pa su Glazgov Rendžersi posle deset godina osvojili titulu šampiona škotske lige, pritom uspevši da pod upravom bivšeg veznjaka Liverpula i Engleske, Stivena Žerara, ostanu neporaženi.
U januaru je najavljeno da će se Louvel povući sa svoje funkcije na kojoj će ga zameniti operativni direktor Škotskog ragbi komiteta, Dominik Mekej.
Fanovi Seltika ovu vest su dočekali šokirani. Jedan od njih je primetio da je Louvel izgledao zabrinut za bezbednost klupskog osoblja zbog pretnji u formi metaka i paketnih bombi koje su poslednjih godina slate ljudima povezanim sa klubom.
Čudo u Buenos Ajresu – korona ih „pokosila“, ostali bez ijednog golmana i pobedili! /video/
Naterao je Meksiko da zaboravi na Hrvatsku – uz crno-belo i tri prsta /foto, video/
Barselona ga je oterala, a Madrid slavi „osvetnika“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala