Rendžers je vratio titulu posle 10 godina, a za sve je „kriva“ legenda Liverpula

© REUTERS / JASON CAIRNDUFFRendžers Džerard
Rendžers Džerard - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Pratite nas
Punih 10 godina Rendžers je čekao i dočekao titulu! Fudbaleri koje s klupe predvodi Stiven Džerard, legenda Liverpula, postali su prvaci Škotske, nakon što je Seltik kiksnuo u gostima protiv Dandi junajteda odigravši meč bez golova. Bio je to znak da počne slavlje u plavoj strani Glazgova.

Rendžers je prešao trnovit put. Od četvrte lige do prvaka Škotske za ravno deceniju! Slađe nije moglo, a direktan krivac za to je Stiven Džerard, koji je činio čuda u dresu Liverpula kao igrač, a sada isto to radi kao trener Rendžersa.

​„Policajci“ iza sebe imaju fantastičnu sezonu u kojoj još nisu pretrpeli poraz, s obzirom na to da u odigrana 32 kola imaju učinak od 28 pobeda i četiri nerešena rezultata u fascinantnu gol-razliku 77:9.

Drugoplasirani Seltik ima čak 20 bodova manje i ostao je bez šansi da odbrani titulu prvaka države.

Rendžers je poslednju titulu osvojio davne 2011. godine, bio je to njihov 54. šampionski pehar, posle čega je klub u junu 2012. godine brankrotirao. Morao je velikan iz plavog dela Glazgova da krene sve iznova, sa samog dna, od četvrte lige - Treće divizije.

Nenad Tomović - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Kako je srpski fudbaler pomogao štampanje knjige Gvozdeni puk

Pomirio se Rendžers sa sudbinom, otišle su skupocene zvezde i klub je krenuo na dug put oporavka. Decet godina trajala je agonija posrnulog diva, koji je osetio svu surovost modernog fudbala i sudbinu koju uprkos ogromnim dugovima klubovi poput Barselone, Reala, nikada neće doživeti. 

Stiven Džerard je preuzeo „policajce“ 2018. godine, dve godine pošto je u Los Anđeles Galaksiju okončao igračku karijeru i već na startu je pokazao da ima šmek za velika dela.

I evo, u 2021. godini Rendžers je ponovo živ! Oduvan je ljuti rival Seltik sa čak 20 bodova prenosti, a plavi deo Glazgova slavi 7. mart 2021. godine kao praznik, koji su čekali punih 10 godina.

► Britanci su napravili veliku pometnju u koju je uvučena i Srbija

► Navijači su mu dali ljubav, ali i uništili karijeru

► Prvo povlačenje otkako je Piksi selektor: Kokeza i FSS su me oterali

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala