Mesi će dobijati 60 miliona evra godišnje, a onda – pravac Amerika

© AP Photo / Christophe EnaLeo Mesi prosle promašenog penala protiv Pari Sen Žermena
Leo Mesi prosle promašenog penala protiv Pari Sen Žermena - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Argentinski fudbaler Lionel Mesi dogovorio je uslove novog ugovora sa Barselonom.
Španski portal „Sport.es“ piše da je Mesi dogovorio najvažniji deo novog ugovora sa Barselonom (trenutni ugovor Argentincu ističe krajem juna).
Konkretno, složio se oko visine plate. Mesi će, prema pisanju španskog portala, ostati u Barseloni još dve sezone, odnosno ugovor s njim važiće do leta 2023. i dobijaće 60 miliona evra po sezoni. Ovo je skoro polovina prihoda Argentinca prema dosadašnjem ugovoru.
Ugovorom je predviđeno da u leto 2023. Mesi ode u Sjedinjene Američke Države, gde će tokom naredne dve sezone igrati za Inter Majami (pretpostavlja se da će i tamo primati 60 miliona evra godišnje), koji je u vlasništvu poznatog bivšeg engleskog fudbalera Dejvida Bekama.
Pominjanje Intera iz Majamija u ugovoru očigledno nije slučajno i ima za cilj da obezbedi da Mesi ne napusti Barselonu i ode u neki od konkurenata katalonskog kluba na evropskoj pozornici.
Varvari Budućnost - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pevali Srbiji, vređali Albance i naterali Mila da se oglasi
Nakon što završi igračku karijeru, Mesi će se vratiti u Barselonu ili kao ambasador kluba, ili kao deo upravnog odbora.
Podsetimo, detalji o Mesijevom ugovoru procurili su u štampu u januaru 2021. godine i izazvali pravi skandal. Ispostavilo se da, prema četvorogodišnjem ugovoru, Argentinac dobija 555 miliona evra, od čega 115 miliona evra - kao „platu“, i još 78 miliona evra - u vidu bonusa za lojalnost.
Godišnje isplate Barselone Mesiju iznosile su u proseku 138,75 miliona evra, a istovremeno katalonski klub prolazi kroz finansijsku krizu - dugovi Barselone iznose blizu 900 miliona evra.
Gazde bi trebalo da uče od proteranog Rusa
Ruskom narodu zabranili dolazak na utakmicu Evropskog prvenstva!
Prva odluka Nenada Bjekovića – „Kako odrati kožu sa leđa trenera?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala