Pevali Srbiji, vređali Albance i naterali Mila da se oglasi

© Foto : Printskrin/JutjubVarvari Budućnost
Varvari Budućnost - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Budućnosti iz Podgorice osvojili su Kup Crne Gore pobedom nad Dečićem - 3:1, a senku na finale bacilo je neprimereno ponašanje Varvara koji su vređali Albance iz redova tima iz mesta Tuzi.
Naime, gradić Tuzi nalazi se u Crnoj Gori blizu granice sa Albanijom i samim tim FK Dečić u svojim redovima ima fudbalere iz obe države. 
​Igrači iz Albanije koji brane boje Dečića našli su se na udaru severne tribine navijača Budućnosti koji su ih žestoko vređali, dok je ostatak stadiona negodovao, a skandalozne povike prokomentarisao je i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji se oglasio posle finala na društvenim mrežama.
​„Najoštrije osuđujem skandiranje grupe navijača na večerašnjoj utakmici finala Fudbalskog Kupa Crne Gore. Sportski tereni su uvek bili polja za viteško nadmetanje, nikada za izlive mržnje i etničke netrpeljivosti. Molim sve građane da svojim primerom doprinose odbrani tolerancije i suživota multietničkoj Crnoj Gori koja je pod udarom. Nećemo dozvoliti slike 90-ih u evropskoj i građanskoj Crnoj Gori 2021.“, poručio je Milo.
I tu nije kraj svemu onom što se dešavalo na „Stadionu Pod Goricom“, jer su fudbaleri Budućnosti osvojen Kup Crne Gore, ujedno i prvu duplu krunu u istoriji kluba, proslavili uz čuvenu pesmu Vesne Zmijanac - „Idem preko zemlje Srbije“.
​Orilo se iz grla fudbalera tima iz Podgorice, u slavlju i pesmi prednjačio je bivši napadač Partizana Andrija Delibašić, koji trenutno obavlja ulogu asistenta u FK Budućnost. 
► Gde je nestalo makedonsko sunce?
► Raskol u FSS ne dotiče Piksija: Nije bilo prevrata, funkcionišemo
► Liga šampiona: Zvezda ima povlašćeni status, poznati potencijalni protivnici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala