„I ja sam bio sa pogrešne strane mača“ – Novak se oglasio nakon skandala koji trese teniski svet

© AP Photo / Darko VojinovicNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, podržao je američku teniserku Naomi Osaku i njenu odluku da se povuče sa Rolan Garosa, navodeći da je i sam bio sa sa pogrešne strane 'mača' kada su mediji u pitanju.
Podsetimo, druga teniserka sveta pred početak Otvorenog prvenstva Francuske objavila je da neće prisustvovati konferencijama za medije tokom turnira, da bi posle prvog kola Rolan Garosa bila kažnjena sa 15.000 dolara, nakon čega je odlučila da se povuče sa takmičenja.
Japanska teniserka Naomi Osaka po dolasku na Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Bura u Parizu ne jenjava – javila se i Amerikanka zbog koje je depresija počela
Ona je svoje obe odluke obrazložila problemom depresije sa kojim se suočava nakon što je osvojila US open 2018. godine.
Prvi reket sveta u muškoj konkurenciji još je tokom Beograd opena prokomentarisao odluku Naomi Osake da ne prisustvuje konferencijama rečima da nije siguran zbog čega se Amerikanka odlučila na ovakav potez, ali da sigurno ima svoje razloge.
„Razumem da pres-konferencije nekada mogu da budu neprijatne i da to nije nešto u čemu uvek uživate, pogotovo kada izgubite, ali to je deo ovog sporta i života na Turneji. To je nešto što moramo da uradimo ako ne želimo da budemo kažnjeni. Barem je tako kod muškaraca, ne znam kako je kod žena“, rekao je Đoković posle pobede u četvrtfinalu Beograd opena.
Đoković je i nakon pobede nad Tenisom Sandgrenom u prvom kolu Rolan Garosa upitan o drugoj teniserki sveta, i tom prilikom ju je pohvalio zbog hrabre odluke koju je donela.
„Čujte, mogu da je razumem. Saosećam sa njom, i ja sam tokom karijere mnogo puta bio sa pogrešne strane 'mača' kada su mediji u pitanju. Znam kakav je osećaj“, izjavio je najbolji teniser sveta i dodao:
„Podržavam je, mislim da je bila veoma hrabra što je to učinila. Veoma mi je žao što prolazi kroz bolan period i što ima psihičkih problema, koliko sam čuo. Nisam razgovarao sa njom, ali se čini da se muči. Želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti“.
On je naglasio i činjenicu važnosti povratka Osake na Tur, te istakao koliko je važna za tenis.
„Ona je važan igrač, važan brend i osoba za naš sport. Potrebno je da nam se vrati. Moram reći da je ovo veoma hrabra odluka koju je donela, ali ona najbolje zna kako se oseća. Ako treba da uzme neko vreme da se osvrne na sve, da se oporavi i napuni baterije, to je dobar izbor. Potpuno podržavam i nadam se da će se vratiti jača“, zaključio je Đoković.
„Potreseni“ Zverev traži kaznu – za sebe /video/
Đoković deklasirao Amerikanca na startu Rolan Garosa!
Furiozan start Nadala – nije se oznojio protiv Australijanca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala