Kako parirati ruskim brodovima na Pacifiku: Amerika ima ambiciozne planove

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaNovi minolovac ruske flote "Jakov Baljajev"
Novi minolovac ruske flote Jakov Baljajev - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Ratna mornarica Sjedinjenih Američkih Država je ubrzala tempo proizvodnje novih brodova kako bi parirala ruskim korvetama u Tihom okeanu, navodi američki list „Nešnal interest“.
„U jednom izveštaju američke ratne mornarice se navodi da ovakav ambiciozan tempo izgradnje brodova nije viđen još od 1990. godine“, piše list.
Ruski bojni brodovi na vežbi u Kronštatu - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
„Nešenl interest“: Iako je manja – ruska mornarica je ozbiljna pretnja za američku flotu
Američka flota ima probleme sa dominacijom u Tihom okeanu s obzirom da se tamo nalazi veliki broj ostrva i priobalnog područja. Međutim, glavnu opasnost za Vašington predstavljaju pojasi pliće oblasti u kojima bi moglo da dođe do sukoba, navodi „Nešenel interest“.
S druge strane, ruske korvete se odlikuju stelt tehnologijom, koja je realizovana upotrebom radio-upijajućih materijala, posebnim oblikom trupa broda i nadogradnjom broda.
Brzi rast američke flote u zoni obale svedoči o velikoj zabrinutosti američke ratne mornarice zbog mogućih sukoba sa ruskim brodovima.
Ranije je saopšteno da su u aprilu održane vežbe ruskih brodova iz sastava Tihookeanske flote u Japanskom moru. Korveta „Gromki“ je pogodila mete, koje su imitirale tehniku i borbene ciljeve uslovnog neprijatelja. U vežbama su učestvovali i najnoviji minolovac „Jakov Beljajev“ i korveta „Savršeni“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala