„Nešenl interest“: Iako je manja – ruska mornarica je ozbiljna pretnja za američku flotu

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaRuski bojni brodovi na vežbi u Kronštatu
Ruski bojni brodovi na vežbi u Kronštatu - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Pratite nas
Ruska mornarica predstavlja stvarnu pretnju za američku flotu bez obzira na razliku u broju brodova, upozorava američki časopis „Nešenal interest“.
Prema pisanju autora članka Krisa Ozborna, čini se da trostruka nadmoć Amerike po broju razarača neutrališe potencijalnu pretnju „koja dolazi od Rusije“, što ne sprečava Moskvu da aktivno i otvoreno povećava prisustvo na Crnom moru.
Ozborn kao primer navodi da će ove godine ruska Crnomorska flota dobiti sedam novih brodova i čamaca.
Proba za paradu Dana mornarice u ruskim gradovima - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
Mediji opisali moguć scenario sukoba Rusije i Amerike u Crnom moru
„Ako Rusija povećava broj novih ratnih brodova, kakvi su to ratni brodovi? A što je najvažnije, koje vrste naoružanja, radara i senzora mogu da koriste?“, pita se novinar.
Istovremeno, Ozborn se poziva na zaključke stručnjaka koji misle da ruske podmornice, kao i čamci i korvete, mogu da predstavljaju posebnu opasnost u priobalnim regionima Crnog mora, posebno za Bugarsku i Rumuniju.
U slučaju sukoba, veliki američki nosači aviona sa većim deplasmanom neće moći da deluju u izuzetno važnim oblastima, za razliku od brzih i pokretnih ruskih korveta i patrolnih brodova, zaključio je autor članka.
Ranije je član kolegijuma Vojno-industrijske komisije pri ruskoj vladi Vladimir Pospelov izjavio da će ratna mornarica Rusije ove godine dobiti oko 40 brodova različite klase
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala