Rusima su uzeli zastavu i ime, ali ne i magiju na ledu

© AP Photo / Oksana DzadanHokejaši Rusije
Hokejaši Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Ruska hokejaška reprezentacija, koja se na Svetskom prvenstvu u Letoniji takmiči bez zastave i imena, nastavila je da dominira, jer je u sedmom kolu razbijena Belorusija bez primljenog gola - 6:0. „Zbornaja komanda" prva je u grupi sa šest pobeda i jednim porazom.
U dvoboju ruskih i beloruskih hokejaša pitanje pobednika bilo je rešeno već posle prve trećine, s obzirom na to da je mreža formalnog gosta bila napunjena do vrha - 5:0.
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Rasistički ispad Srpkinje, ekspresno se oglasio i Savez /video/
Dva gola Nesterova, po jedan Galimova, Šalunova i Grigorenka, jasno su odredili u kom pravcu će se odvijati tok meča. Ruski olimpijski komitet, ime pod kojim se takmiče „baćuške“ na Svetskom prvenstvu su u drugoj trećini „smanjili gas“, pa pogodaka nije bilo, ali su u trećoj ponovo bili dominantni, dobili su poslednju deonicu rezultatom 1:0, što je bilo dovoljno za konačnih - 6:0.
Mečevima sedmog kola na Svetskom prvenstvu koje se od 21. maja do 6. juna odražava u Rigi, spuštena je zavesa na grupnu fazu takmičenja, a plasman u nokaut fazu obezbedile su po četiri najbolje reprezentacije iz A i B grupe.
Iz A grupe u četvrtfinale su prošle selekcije Rusije, Švajcarske, Češke i Slovačke, dok su iz B grupe to učinile Amerika, Finska, Nemačka i Kanada.
​Podsetimo, reprezentacija Rusije se na pomenutom Svetskom prvenstvu takmiči bez zastave zbog doping skandala iz 2019. godine, u kojem je dokazano da je država sistematski učestvovala u dopingovanju svojih sportista, i kasnije  odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) da ruski sportisti na velikim takmičenjima neće da se bore pod znamenjima svoje države.
Kazna ističe 16. decembra 2022. godine, i ona se odnosi na sva velika takmičenja, uključujući i Olimpijske igre, ne i na Mundijal, gde bi ruska trobojka mogla da se zavijori u slučaju da „zbornaja komanda“ kroz kvalifikacije stigne do Katara.   
Rezultati 7. kola SP u Hokeju
Kanada - Finska 2:3 posle penala
Švajcarska - Velika Britanija 6:3
Italija - SAD 2:4
Slovačka - Češka 3:7
Nemačka - Letonija 2:1
Ruski olimpijski komitet - Belorusija 6:0
Standings provided by SofaScore LiveScore
► Vuds se pojavio i poslao poruku teško bolesnoj devojčici: „Možeš ti to“!
► Šampion u bodibildingu objasnio put do vrha: „Kilo i po mesa dnevno, vodu ne pijem“
► Vanredno stanje – Olimpijske igre potencijalno bez najboljeg iz Srbije?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala