Rasistički ispad Srpkinje, ekspresno se oglasio i Savez /video/

Mikasa
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Utakmicu Lige nacija koju su srpske odbojkašice dobile ubedljivim rezultatom 3:0 u setovima protiv Tajlanda, obeležio je rasistički ispad Sanje Đurđević.
Prosto je neverovatno da je libero reprezentacije Srbije dozvolio sebi nešto tako. Sanja je naime nakon jednog poena, prstima zategla kožu oko očiju, što je klasičan rasistički gest kojim se ismevaju Azijati zbog karakteristične kosookosti.
​Jasno je da se Sanja momentalno pokajala zbog nesportskog gesta, ali je bilo prekasno jer su je kamere „ulovile“ i video snimam uveliko kruži internetom i društvenim mrežama.
Neprikladno ponašanje Sanje Đurđević u vidu rasističkog ispada nateralo je i Odbojkaški savez da se oglasi saopštenjem, u kojem je navedeno da se Sanja izvinila timu Tajlanda, kao i da se ne treba preterivati sa samom reakcijom na ono što se dogodilo.
​Iz OSS ističu da nije postojala zla namera, već je nevešto ponuđeno opravdanje u vidu toga da je Đurđevićeva samo želela da podstakne svoje saigračice da igraju odbranu kao Tajlanđanke, a za tako nešto koristila je prste kako bi iskosila oči, aludirajući na karakteristiku koja je sinonim za Azijate.
Decenija od kukavičkog pucnja u hrabro srpsko srce /foto, video/
► Šampion u bodibildingu objasnio put do vrha: „Kilo i po mesa dnevno, vodu ne pijem“
► Vanredno stanje – Olimpijske igre potencijalno bez najboljeg iz Srbije?
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala