Bivši Novakov trener o šokantnom potezu šampionke: Cela karijera joj je ugrožena!

© AP Photo / Seth WenigJapanska teniserka Naomi Osaka osvojila Ju-es open
Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila Ju-es open - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Boris Beker i Aleks Koreča, proslavljeni nekadašnji teniseri koji trenutno rade kao teniski eksperti, prokomentarisali su odluku Naomi Osake da se povuče sa Rolan Garosa.
Osaka se povuka sa Rolan Garosa zbog očuvanja mentalnog zdravlja, nakon odbijanja da se pojavi na pres-konferencijama i kazne koju je dobila od turnira u Parizu.
Četvorostruka Grend slem šampionka i trenutno druga teniserka planete dobila je ogromnu podršku od strane raznih sadašnjih i bivših sportista, dok je Beker i dublje analizirao trenutno stanje.
„Ukoliko ne može da se nosi sa medijima u Parizu, onda sigurno neće moći da se nosi sa medijima na Vimbldonu i US openu. Gotovo da osećam da joj je cela karijera ugrožena zbog mentalnih problema“, rekao je Beker, nekada prvi teniser planete.
​Aleks Koreča, nekada drugi teniser planete i dvostruki finalista Rolan Garosa, reagovao je na Osakinu odluku rekavši da je ona „šokantna i tužna“.
„Ovo pokazuje da smo mi ljudska bića. Ljudi igrače samo vide dok su na terenu i udaraju lopticu, ali nekada ne shvataju šta se dešava u glavama tih igrača, koji putuju širom sveta, konstantno nastupaju i bore se sa pritiskom“, podsetio je Koreča.
Bivši trener Novaka Đokovića, nekoga ko se tokom cele karijere bori sa pritiskom medija, kaže da je obraćanje novinarima uvek shvatao kao deo posla.
Novak Đoković pozdravlja publiku u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Đoković: Znam da to mogu – dokazao sam u prošlosti
„Nije mogla da se nosi sa pritiskom obraćanja medijima posle poraza, ali to se dešava često i sa time morate da se izborite. Oduvek sam verovao da su mediji deo posla. Bez medija ne bi bilo nagradnih fondova, ugovora – ne biste dobijali polovinu 'kolača'“, objasnio je Beker i dodao:
„Mrzeo sam medije i nisam voleo da pričam sa novinarima, ali sam to morao da radim“.
Koreča dodaje da su Osaki pritisak napravile i društvene mreže, „koje mogu da učine da mislite da je ceo svet protiv vas“.
„Videćemo kako će se u budućnosti nositi sa medijima. Odustajanje od turnira je mnogo ozbiljnija stvar i to znači da se ona osećala baš, baš loše, što je baš šteta. Iskreno se ponela, ali ja to stvarno nikada ranije nisam video tokom nekog turnira“, podvukao je španski teniser.
​► Kod kuće je najslađe – Đoković posle deset godina trijumfovao u Srbiji!
Iznenađenje u Parizu – veteran eliminisao Tima!
Đoković prokomentarisao odluku koja je izazvala burnu reakciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala