Đoković: Znam da to mogu – dokazao sam u prošlosti

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković pozdravlja publiku u Beogradu
Novak Đoković pozdravlja publiku u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser planete, govorio je o Rolan Garosu i potencijalnom duelu sa Rafaelom Nadalom, kojeg veruje da može da pobedi.
Đoković i Nadal smešteni su u istu polovinu žreba, pa će se njihov duel, ukoliko do njega dođe, odigrati u polufinalu.
Takav splet okolnosti može da pomogne srpskom teniseru zbog toga što bi, barem u teoriji, protiv Rafe trebalo biti lakše igrati ukoliko se ne radi o finalnom meču.
„Nadamo se da će do toga doći i da taj skor koji imam u polufinalima na Rolan Garosu može da se primeni i protiv Rafe. Dug je put do tog meča, znam da nekako i svi to priželjkuju, a mnogi priželjkuju i četvrtfinalni duel sa Federerom, koji treba prebroditi ako se dođe do toga. Na žreb čovek ne može da utiče, ali ja mogu da utičem na usmerenost ka nekom narednom danu, kao i ono što moram da uradim da bih izvukao iz sebe maksimum psihički, fizički i emotivno. Znam da, kada sam u tom nekom optimalno-uravnoteženom stanju, mogu da pobedim bilo koga, na bilo kojoj podlozi. To sam potvrdio i dokazao u prošlosti. Radujem se velikom izazovu u Parizu, radio sam puno da bih došao u pravu formu za Pariz. Nadamo se najboljem, nisam jedini koji želi trofej tamo, biće izazovno, ali sam spreman“, rekao je Đoković posle osvajanja Beograd opena.
O tome da li Novak veruje da može da osvoji titulu u Parizu nije potrebno polemisati, pogotovo posle odjavnog komentara na Dorćolu.
Posle neočekivano ranog poraza u Monte Karlu i ispadanja u polufinalu prvog Srbija opena, Novak ističe da mu je forma sada na mnogo višem nivou. Novak će pohod na drugi Grend slem sezone početi u utorak, kada ga očekuje duel sa Amerikancem Tenisom Sandgrenom (21.00).
„Osećam da bolje udaram lopticu još od Rima, da bolje koristim teren, da se bolje krećem, da ne kasnim na udarce koliko sam možda na početku sezone na šljaci. Mislim da su Rim i ovaj turnir bili veoma bitni za samopouzdanje u Parizu. Igrao sam finale u Rimu, ovde osvojio titulu... Veoma sam srećan zbog svega što se desilo pred Pariz“, objašnjava srpski teniser.
​Jedan od najboljih mečeva njihovog velikog rivalstva desio se upravo na Rolan Garosu, kada je Rafa u pet setova pobedio Novaka u polufinalu 2013. godine. Taj duel su stručnjaci označili kao jedan od najboljih svih vremena na šljaci.
Novakov trener Goran Ivanišević je nedavno izjavio da misli Novak ima veće šanse protiv „kralja šljake“ u polufinalu, a da je Rafa favorizovan u finalu, zbog, kako je naveo, psihološkog momenta.
„Ne znam... Mislim da nema neke velike razlike, da li igram protiv njega u finalu ili polufinalu. Videćemo, ako obojica dođemo u polufinale, da li to pravi neku razliku. Prva runda ili finale, najveći izazov je igrati protiv Rafe na Rolan Garosu. Igrali smo mnogo puta na Centralnom terenu tamo, ali mislim da posle našeg meča u Rimu ja imam dobru šansu - i protiv njega i protiv bilo koga. Moram da verujem u svoje sposobnosti, osećam se dobro, osvojio sam turnir ovde i idem u Pariz sa mnogo samopouzdanja. Nadam se da ću to iskoristiti na najbolji mogući način. Dug je put do meča sa Rafom, tako da idemo korak po korak“, objašnjava prvi reket planete.
Podsetimo da je prošle godine Nadal razbio Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Francuske, pred koje je Ivanišević rekao „da Nadal nema šanse“.
Do potencijalnog duela dva najbolja tenisera na svetu na Rolan Garosu je došlo zbog toga što je Rafa trenutno trećeplasirani na ATP rang listi, iza Danila Medvedeva.
Srpski teniser Marko Topo tokom Beograd opena - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Rođen je u Minhenu, ali je izabrao Srbiju – i za njega garantuje Novak Đoković
Mnogi misle da bi Rolan Garos trebalo da promeni pravila i da uspesima na svim turnirima na šljaci da dodatni značaj pri postavljanju nosilaca na tom Grend slemu.
„Pošteno pitanje, ne znam... Naravno, Vimbldon ima to pravilo mnogo godina. Oni odlučuju o sistemu renkinga - nisam skroz siguran koja je formula - ali znam da računaju uspehe u prethodnim godinama na travi. Možda bi i to moglo da uspe za Rolan Garos. Znam da će bilo nekih Top 10 igrača koji su u prethodnim godinama imali malo uspeha na travi, pa nisu dobijali visoko mesto nosioca na Vimbldonu, zbog čega nisu bili srećni. Mislili su da su zaslužili tokom cele godine to mesto nosioca, a ja se sa time malo i slažem. Nekako sam neopredeljen. Tokom cele godine ima mnogo turnira i igrači koji su visokorangirani moraju da budu nagrađeni za to, jer su to zaslužili“, podvukao je Novak.
Podsetimo, Novak samo na Rolan Garosu nije osvojio barem dve titule, već je i dalje na jednoj iz 2016. godine.
Novak o sukobu interesa: Ako tako misle – naći ću drugi način
U Americi se ne može naučiti ono što je Novak poneo iz Srbije /video/
„Zapad nas se boji zbog Đokovića“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala