Kokoškov je izabrao tim za Srbiju, ali šta je plan za Tursku?

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaIgor Kokoškov
Igor Kokoškov - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Košarkaški klub Fenerbahče koga sa klupe predvodi selektor Srbije, Igor Kokoškov, želi da što pre ojača svoj roster kako bi spreman ušao u pripreme za narednu sezonu.
Kokoškov nije imao nikakvih problema da izabere igrače na koje će računati za kvalifikacije za Olimpijske igre u Beogradu, pošto je sastavio spisak od 25 imena koji teško da je mogao da bude bolji.
Šarunas Jasikevičijus, trener Barselone - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Bes poraženog trenera: Ne zanima me kazna, Evroliga će nas čuti!
Mnogo teži posao će, najverovatnije, imati tokom klupskog prelaznog roka sa Fenerbahčeom, koji je ove sezone imao manje-više razočaravajuću godinu u Evroligi.
Prva pojačanja je Kokoškov, kako prenosi specijalizovani košarkaški portal „Sportando“, već naciljao, a među interesantnim igračima nalaze se se dva italijanska krilna igrača, Akile Polonara i Simone Fontekio.
Polonara, košarkaš Baskonije, koji će biti slobodan agent na kraju sezone, prosečno je beležio 12,1 poen (51 posto šuta iz igre, 44 posto šuta za tri poena i 60 posto ubačenih slobodnih bacanja), 6,6 skokova i 1,9 asistencija, uz 1,2 ukradene lopte u Evroligi.
Fontekio, koji je prošlog leta potpisao trogodišnji ugovor sa Albom iz Berlina, u elitnom evropskom takmičenju ubacivao je 10,6 poena (48 posto šuta iz igre, 39 posto šuta za tri poena i čak 89 posto uspešnosti sa linije za slobodna bacanja), 3,4 skoka i 1,5 asistencija.
Pobednici Evrolige iz sezone 2016/17, ove sezone nisu uspeli da se plasiraju na Fajnal-for elitnog evropskog košarkaškog takmičenja, pošto su ih u plej-ofu porazili košarkaši moskovskog CSKA maksimalnim rezultatom u seriji.
Povrede (Jan Veseli) i virus korona (šest igrača i Kokoškov) bili su ključan momenat ubedljivog poraza sedme ekipe u regularnom delu sezone, te ni sjajne partije Nanda de Koloa i Marka Gudurića nisu bile dovoljne da zaustave zahuktale Moskovljane, koji su na Fajnal-foru zauzeli neslavnu četvrtu poziciju.
Ipak, priliku za popravni Igor Kokoškov i njegovi igrači imaće u četvrtak kada se sastaju u finalu turske Superlige sa šampionom Evrope, Efesom.
Finalna serija igra se u tri dobijene utakmice, a prednost domaćeg terena na prva dva susreta imaće ekipa MVP-a regularnog dela i Fajnal-fora Evrolige, Vasilija Micića.
„Željko prvi zaslužuje poziv iz Amerike“
Vasilije Micić je šampion Evrope!
Srbija se u najjačem sastavu bori za Igre!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala