Bes poraženog trenera: Ne zanima me kazna, Evroliga će nas čuti!

© AP Photo / Marius BeckerŠarunas Jasikevičijus, trener Barselone
Šarunas Jasikevičijus, trener Barselone - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Šarunas Jasikevičus, trener Barselone, ispoljio je nezadovoljstvo suđenjem finala Evrolige koje je njegov tim izgubio od Efesa, te i nakon meča imao komentar na konto sudija.
Jasikevičus je izjavio da su u finalu Evrolige u Kelnu njegovi igrači dozvolili mnogo lakih poena rivalima iz Istanbula, te da nisu ispoštovali plan koji su postavili pred utakmicu.
Litvanac je naveo da na ovakvim utakmicama odlučuju mnogi detalji, koji presuđuju osvajača titule, te da njegov tim „nije ispunio mnoge od onih (detalja) o kojima su razgovarali pre utakmice“, i da ga to „boli“.
Trener Barselone naglasio je da je utakmica izgubljena zbog dve veoma ozbiljne greške koje su njegove košarkaše koštale šest poena i koje su bile presudne u poslednjim minutima kada se Barselona vratila u meč nakon dominacije Efesa.
Litvanac je i tokom meča iskazao bes zbog nekih sudijskih odluka u vezi sa odbranom nad Korijem Higinsom, a primećeno je i njegovo sada već poznato psovanje na srpskom.
„Bio sam kažnjen jer sam tražio poštovanje za Korija Higinsa, i video sam da je bilo više poštovanja prema drugoj strani. Ne zanima me da li ću ponovo biti kažnjen ali (Evroliga) će čuti šta imamo da kažemo jer ne može da ostane na ovome“, rekao je trener Barselone.
Uprkos porazu i kritikama svojih igrača, Jasikevičus je ponosan na dostignuće svog tima u Evroligi, a čitavu sezonu je opisao kao „veličanstvenu“ zbog toga što je Barselona regularni deo završila na prvom mestu, i bila na korak od osvajanja titule.
Litvanac je nazvao Nika Kalatesa „ratnikom“ zbog toga što je želeo da igra u finalu uprkos povredi skočnog zgloba koju je zadobio u polufinalu protiv Olimpije iz Milana.
„Nisam sumnjao da će učiniti sve što može u finalu, tako da to nije bilo iznenađenje za mene“, rekao je legendarni Šaras.
U vezi sa budućnošću sadašnje postave katalonskog giganta kog u utorak čeka borba protiv Huventuda za titulu Lige Endesa, trener Barselone je rekao da ima plan, ali da ne zavisi sve od njega i igrača zbog ekonomske situacije u klubu nakon pandemije.
„Imam sjajan odnos sa svim nivoima u klubu i nadam se da ćemo naći način da unapredimo ovu ekipu“, zaključio je Jasikevičus.
Vasilije Micić je šampion Evrope!
Micov srušio moskovske „Armejce“!
Doživotna suspenzija i hapšenje u Bostonu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala