„Rusko tajno oružje“ opravdalo ulogu favorita, šokantan kraj za Rubljova

© AP Photo / Jean-Francois BadiasRuski teniser Andrej Rubljov proslavlja pobedu protiv Rafaela Nadala
Ruski teniser Andrej Rubljov proslavlja pobedu protiv Rafaela Nadala - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pratite nas
Aslan Karacev plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Džensonom Bruksijem 6:3, 6:4, 6:4. Posle njega na terenu se našao još jedan Rus, u pitanju je Andrej Rubljov koji je pretrpeo iznenađujuć poraz od Jan-Lenarda Štrufa, i to u dramatičnom meču sa pet setova - 6:3, 7:6, 4:6, 3:6, 6:4.
Lak posao imao je Karacev - „rusko tajno oružje“ na startu takmičenja u Parizu, pa je za dva sata provedenih na terenu porazio dvadesetogodišnjeg tenisera iz Sjedinjenih Američkih država.
U prva dva seta Rusu su bili dovoljni po jedan brejk na servis protivnika, da bi u trećem bila viđena nešto napetija borba iz koje je Karacev izašao kao pobednik.
Na startu meča viđen je prilično izjednačen tenis, Bruksi se suočio sa samo jednom brejk loptom u osmom gemu, te je Karacevu oduzet servis rivalu bio dovoljan da u narednom povede sa 1:0 u setovima (6:3).
Japanska teniserka Naomi Osaka po dolasku na Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Bura u Parizu ne jenjava – javila se i Amerikanka zbog koje je depresija počela
Druga deonica igrala se sa nešto više razmena nego prva, Amerikanac je spasao čak sedam brejk lopti, ali je prvi izgubljeni servis u trećem gemu odveo Karaceva na set od pobede (6:4).
U poslednjem setu koncentracija Rusa je popustila te je dopustio vođstvo protivniku od 2:0 na startu deonice.
Ipak, ekspresno je vratio brejk Karacev, a potom u petom gemu i poveo sa 3:2, da bi u desetom iskoristio treću meč loptu za prvu pobedu na Rolan Garosu ove godine.
U narednom kolu Rus će se sastati sa boljim iz duela Fernando Verdasko- Filip Kolšrajber.
Daleko teži posao na startu Rolan Garosa imao je Andrej Rubljov koji nije uspeo da izbegne poraz od Nemca Štrufa. Ruski teniser, koji je imao ulogu favorita jer je sedmi reket planete, dok je Nemac na 42. mestu ATP rang liste, imao je zaostatka od dva seta, ali je uspeo da ga anulira.
I taman kada se činilo da će Rubljov preokrenuti potpuno situaciju u svoju korist, Štruf je uspeo da dobije peti set - 6:4, ujedno i da upiše veliki trijumf.
Za to mu je bio dovoljan samo jedan brejk, koji je napravio u trećem gemu. Pokušavao je Rus da se vrati iz „mrtvih“, ali bezuspešno. 
► Amerikanac oduševljen Novakovim odnosom prema Rusu /video/
► Đoković: Znam da to mogu – dokazao sam u prošlosti
► Skandal - druga teniserka sveta se povukla sa Rolan Garosa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala