Skandal - druga teniserka sveta se povukla sa Rolan Garosa!

© AP Photo / Seth WenigJapanska teniserka Naomi Osaka osvojila Ju-es open
Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila Ju-es open - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Pratite nas
Japanska teniserka Naomi Osaka povukla se sa Grend slem turnira Rolan Garos. Druga igračica sveta odlučila se na ovakav korak nakon što je kažnjena sa 15.000 dolara, jer je odbila da prisustvuje konferencijama za medije.
Podsetimo, Naomi Osaka je pre dolaska u Pariz poručila da neće boraviti na konferencijama za medije, kao i da nema loš odnos sa medijima, ali da je to njena odluka.
​I Osaka se pojavila na Rolan Garosu, odigrala je u nedelju meč prvog kola koji je pobedila, ali nije izašla na konferenciju. Usledila je kazna od strane organizatora „teška“ 15.000 dolara, što je Osaka prihvatila i poručila da se nada da će novac od kazni završiti u humanitarnim svrhama.
Ipak, dan kasnije japanska teniserka oglasila se saopštenjem da se povlači sa turnira u Parizu.
„Najbolja stvar za turnir, ostale igrače i mene samu je da se povučem, kako bi se svi vratili fokusirani na tenis u Parizu“, glasio je uvodni deo saopštenja Naomi Osake koje je objavljeno na društvenim mrežama.
U nastavku je Osaka poručila sledeće:
„Nikada nisam htela da budem smetnja i prihvatam da vreme za moju objavu nije bilo idealno, kao i da je moja poruka mogla da bude jasnija. Još važnije je da nikad ne bih relativizovala mentalno zdravlje, niti bih koristila taj termin površno. Istina je da sam patila od napada depresije od 2018. godine, i imala sam zaista težak period dok sam se suočavala sa tim. Svi koji me poznaju znaju da sam introvertna i svako ko me je video na turnirima primetio je da često nosim slušalice, koje mi pomažu u borbi protiv društvene anksioznosti. Kroz tenisku karijeru, mediji su uvek bili prijatni prema meni (i hoću da se izvinim, pre svega sjajnim novinarima koje sam možda povredila). Nisam neko ko se oseća komotno dok javno priča i iima velike nalete anksioznosti pre nego što pričam za svetske medije. Zaista se iznerviram i stresno mi je da uvek pronalazim najbolje odgovore“, objasnila je odluku o povlačenju četvorostruka Grend slem šampionka.
Osaka je na kraju dodala da će se neko vreme povući iz tenisa, i da će kada dođe vreme razgovarati sa Turom da se pronađe rešenje i da se poprave stvari između igrača, novinara i navijača.
No, vratimo se na početak priče i kako se zapravo sve odvijalo. 
Osaka je započela verbalni rat sa medijima i grend slemovima, kada je neposredno pred početak izjavila da odbija da se pojavljuje na pres-konferencijama.
Njena odluka uzburkala je teniski svet, o svemu je govorio i Novak Đoković, a na kraju je sebi napravila mnogo veću dramu od one koju je odlukom pokušavala da izbegne.
Osaka je tokom prvog dana Rolan Garosa u nedelju pobedila Rumunku Patriciju Mariju Tig sa 6:4, 7:6, zbog čega je „nagrađena“ sa kaznom od 15.000 dolara jer se nije pojavila na pres-konferenciji.
​​Stvari su postale dosta ozbiljnije nekoliko sati kasnije, kada je turnir izdao saopštenje koje su potpisali i Vimbldon, US open i Australijan open.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2021
U Americi se ne može naučiti ono što je Novak poneo iz Srbije /video/
„Objasnili smo Naomi da će biti podložna novim sankcijama zbog kršenja Pravilnika o ponašanju ukoliko nastavi da ignoriše svoje medijske dužnosti. Kao što je moglo da se očekuje, ponavljanje ovakvih prekršaja bi moglo da nagovesti i teže kazne, kao što su diskvalifikacija sa turnira, žestoke finansijske kazne i suspenzije sa grend slemova“, navedeno je u saopštenju.
Osaka je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske trebalo da igra protiv Ane Bogdan, još jedne Rumunke, a ponovno odbijanje da se pojavi pred novinarima će je u najmanju ruku „olakšati“ za još 15.000 dolara.
Zanimljivo, Japanka koja je odrasla u Americi je odmah posle meča prvog kola odradila intervju na terenu sa čuvenim Aleksom Korečom, tako da se njena odluka ne može nazvati potpunim bojkotom medija.
​► Povratak u velikom stilu – Federer ekspresno do drugog kola u Parizu
► Desilo se nemoguće – Medvedev dobio meč na Rolan Garosu
► Poznato kada Đoković i Nadal počinju Rolan Garos
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala