„Piksi je svestan našeg mentaliteta, Partizan je moj, ali ne mogu da navijam za Milan protiv Zvezde“

© AP Photo / Abraham Caro MarinLegendarni fudbaler Predrag Mijatović
Legendarni fudbaler Predrag Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2021
Pratite nas
Predrag Mijatović, legendarni crnogorski fudbaler, pričao je o Draganu Stojkoviću Piksiju, fudbalskoj reprezentaciji Srbiji, Fudbalskom savezu, Nemanji Vidiću, Luki Joviću, kao i o svom Partizanu.
Mijatović je bio gost na televiziji Prva i istakao je da je veoma zadovoljan kako je Srbija otvorila kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.
„Kvalifikacije su počele na najbolji mogući način, ima tu stvari koje treba da se poprave, ali fenomenalno su startovali i velike su šanse da Srbija nastavi ovakvim ritmom i da na kraju izbori plasman na Svetsko prvenstvo“, rekao je Mijatović.
Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Specijalni „Miljanov korner“ sa Radetom Bogdanovićem – juriš Piksijevih „orlova“ na Katar
Srbija je u novi ciklus ušla sa novim selektorom, Draganom Stojkovićem Piksijem.
„Svaka promena utiče na igrače, iz više razloga. Prvi je dokazivanje, svaki fudbaler želi da fascinira selektora, u ovom slučaju Stojkovića, da mu pokaže da vredi i da može da doprinese. Druga stvar je da reprezentacija Srbije, na poslednjim kvalifikacijama, uspela da izbori plasman na Mundijal, tako da i to treba valorizovati. Tada je na čelu bio Muslin, iako igra možda nije bila lepa za oko, u fudbalu je krajnji cilj najvažniji. U ovom slučaju, poznavajući Piksija, apsolutno sam siguran da će napraviti pravu stvar. Treba naglasiti da je ovo samo početak, razumem da treba nekada biti euforičan, uživati, ali kvalifikacije su tek počele i bio bih dosta obazriv“, kaže proslavljeni fudbaler.
Mijatović se kratko dotakao i srpskog mentaliteta koji često zna da bude kamen spoticanja.
„Naš mentalitet je da posle prvih nekoliko utakmica, mi smo već na Svetskom prvenstvu. Ne samo na SP, nego u polufinalu Mundijala. To treba kontrolisati. Mislim da je Stojković svestan toga. Ima dobar tim, dobre momke, koji su spremni da daju maksimum. Ako pravi detaljnu analizu, treba neke stvari popraviti. Prvo poluvreme protiv Irske, Portugala... Najvažnije je da je rezultat ostvaren. Veliki sam optimista i raduje me ono što se dogodilo u prethodne tri utakmice“.
Srpski fudbaleri slave pobedu protiv Azerbejdžana - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Srbija na krilima briljantnog Mitrovića slavila u Bakuu!
Fudbalski savez Srbije bez predsednika je nekoliko nedelja nakon što se Slaviša Kokeza povukao. Veliki deo fudbalske javnosti želi da ga zameni Nemanja Vidić, o kom Mijatović kaže:
„Pročitao sam šta je napisao pre nekoliko meseci. O njemu mogu da kažem da je on sjajan dečko. Napravio je sjajnu karijeru, bio je kapiten jedan od najboljih evropskih klubova, Mančester junajteda. Ne znam šta planira. U svakom slučaju radi se o sjajnom momku, čoveku koji možda i može da iskustvom koje je stekao može da vodi jednu takvu organizaciju“.
Mijatovića ističe da prati srpski fudbal i da navija za svoj Partizan.
„Uvek je tu večiti derbi, naravno navijam za moj Partizan, a u drugim mečevima logično navijam da Zvezda izgubi kako bi Partizan bio šampion. Osim kada su u pitanju Liga šampiona, Liga Evrope, tada svakako navijam za Zvezdu, tada ne mogu da navijam za Milan, to je normalno“.
Mijatović je igrao u Real Madridu, dugo je bio visokori funkcioner, te je tema razgovora bila i Luka Jović koji je na pozajmici u Ajntrahtu.
„Situacija Luke Jovića je dosta komplikovana. Nije se najbolje snašao, a sami znate da je taj prvi utisak u velikim klubovima koji igrač ostavi na publiku, novinare, javnost je jako bitna. Nije imao sreću da ostavi taj prvi utisak i onda je došao u situacija da treba da se dokazuje da jednog dana može da bude napadač Real Madrida. Njegova situacija je van Španije, naravno pratim Nemce... Mlad je igrač i neke stvari može da popravi, kako u stilu, tako i u ponašanju. Imaće šansu da pokaže da zaslužuje šansu u Madridu, ali neće mu biti lako jer jednom kada odete iz Madrida teško je vratiti se i napraviti karijeru tu. Moramo da budemo optimisti“.
O kvalifikacijama, Fudbalskom savezu Srbije, Kokezi, stanju u srpskom fudbalu pričao je i Rade Bogdanović u specijalnom izdanju „Miljanovog kornera“.
Rusija je propustila priliku da „preskoči“ Hrvate – i setila se debakla protiv Srbije
Srbija pala sa vrha, Rusija neočekivano izgubila
Specijalni „Miljanov korner“ sa Radetom Bogdanovićem – juriš Piksijevih „orlova“ na Katar
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala