Specijalni „Miljanov korner“ sa Radetom Bogdanovićem – juriš Piksijevih „orlova“ na Katar

© Sputnik / Depositphotos // kostyuchenkoMiljanov korner
Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije završila je prvi krug kvalifikacija za Mundijal u Kataru, a o tome su u specijalnom izdanju emisije „Sputnjik sport-Miljanov korner“ sa autorom Miljanom Milićevićem razgovarali Rade Bogdanović i urednik sportske redakcije Sputnjika Spasoje Veselinović, na talasima radija Studio B i našem Jutjub kanalu.

Srpski reprezentativni fudbal se našao u nezavidnoj situaciji nakon neuspeha u kvalifikacijama i baražu Lige nacija za Evropsko prvenstvo, a u pohod na Mundijal krenuo je sa novim selektorom i predsednikom saveza u ostavci.

Fudbaleri Srbije proslavljaju gol Aleksandra Mitrovića protiv Azerbejdžana - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Orlovi korak bliže Svetskom prvenstvu!

Dragan Stojković Piksi, jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena, preuzeo je selektorsku funkciju i najavio promenu ideologije.

Piksi je kroz godine trenerskog staža u Kini i Japanu izgradio svoj stil ofanzivnog fudbala, što je, bar u prvim mečevima na klupi Srbije, uspeo da prenese na svoje izabranike.

Posledica napadačke orijentacije su i nesigurnosti u odbrani, što je bilo evidentno u mečevima sa Republikom Irskom, Portugalijom i Azerbejdžanom ali, važnije od toga, tim nije izgubio samopouzdanje i uspevao je da se vrati iz deficita.

Kako je došlo do promena, gde je ključ svega, koliko je Piksijeva ideja inovativna za naše prostore, kako održati nivo takmičarskog morala i da li je Katar bliže nego ikada, teme su za Miljanov korner, koji možete pratiti na radiju Studio B i našem Jutjub kanalu.

Sputnjik sport – Miljanov korner: Nemanja Matić nikad iskrenije o mulju u srpskom fudbalu /video/

Matić za Sputnjik: Vidić mora da ima podršku države, da ga sutra ne bi jurili kriminalci /video/

O ovome je govorio Nemanja Matić ─ „ako ima ko da vidi“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala