Mitropolit Joanikije u manastiru Rakovica: Straha nema tamo gde je božja ljubav /video/

© Foto : Sputnjiku ustupila Mitropolija crnogorsko-primorskaMitropolit Joanikije
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2021
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sasluživao je jutros liturgiju u manastiru Rakovica.
Služili su vladike, mileševski Atanasije Rakita i episkop buenosajreski Kiril Bojović, a mitropolit Joanikije je posle službe posjetio grob patrijarha Pavla, koji je sahranjen u manastiru Rakovica.
Na društvenim mrežama su objavljene fotografije mitropolita koji je odao poštu pokojnom poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Pavlu.
„Molite se Bogu, za našeg patrijarha, on je glava naše Crkve, na njemu je najveće breme, njemu treba najviše pomoći, da vodi, da krvari ovim brodom, koga udaraju mnogi talasi, i mnoge bure se podižu, ali hvala Bogu, brod naše svete crkve ide dalje, i prosto ne možemo da zamislimo, ni do sada, a ni ubuduće, naš narod bez Crkve“, rekao je mitropolit Joanikije u svojoj besedi, preneo je IN4S.
„Jedino kroz crkvu vidimo i razumemo i sami sebe, i našu istoriju, i našu kulturu i našu tradiciju, i našu prošlost i našu sadašnjost, i našu budućnost. Zato, ne treba nikada da se bojimo, onako kako kaže Gospod, da se ne uplaši, srce vaše“ istakao je mitropolit i dodao:
„Tamo gde je božija ljubav, tamo nema straha, a ljubav je jača od svih naših slabosti, ljubav prosvećuje, ljubav je jača i od smrti. Da je to tako, pokazuje već, blaženopočivši, a narod ga već zove i svetim patrijarh Pavle. Evo, on se upokojio, ali njegov grob je živ, i ovde narod redovno dolazi, da otvori svoju dušu, da krst celiva“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala