Jokić za horor partiju okrivio velikog prijatelja

© AP Photo / Steve DykesNikola Jokić i Jusuf Nurkić, košarkaši Denvera i Portlanda
Nikola Jokić i Jusuf Nurkić, košarkaši Denvera i Portlanda - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, najbolji košarkaš Denvera koji je odigrao najlošiji meč u NBA ligi tokom ovih šest godina, oglasio se posle teškog poraza od Portlanda - 115:95. Skromni Somborac je kao i uvek bio iskren, objasnio je uzrok loše partije, a za krivca je označio svog velikog prijatelja - Jusufa Nurkića.
Nikola Jokić tokom duela protiv Jute - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2021
Najgori Jokić – ikada! /video/
Bledo izdanje Nikole Jokića od 16 poena, devet skokova i samo jednom asistencijom, iznenadilo je sve koji prate NBA ligu. Finalna serija Zapadne konferencije između Denvera i Portlanda sada je egal - 2:2.
I dok su mnogi pomislili da je krivac za Jokićevo loše veče umor, srpski as nije želeo da koristi izgovore već je pohvalio fantastičnu partiju Bosanca Jusufa Nurkića.
„Dajte Nurkiću priznanje, igrao je dobru odbranu. Ne samo on, kompletna ekipa Portlanda. Nurkić je bio zaista sjajan. Čak i kada sam bio na otvoreno šutu, nije išlo“, iskren je Nikola.
Jokića su američki novinali pitali da li će biti motivisaniji u nastavku serije, već u petom meču sa Blejzersima, a usledio je novi odgovor u njegovom stilu:
„Neću da forsiram bilo šta. Igraću kao što sam i do sada, to je jedini način koji znam“.
Srbin je odigrao najgori meč otkako je stigao u NBA ligu i ponovo je bio najbolji u taboru Nagetsa, što dodatno ukazuje na to da se ekipi crno piše ako Nikoli ne ide.
Zato, kompletan timm Denvera mora kako zna i ume da popravi brojke i da se digne posle teško poraza, a Jokić je pokušao da objasni razlog za minus 20 u sudaru s Lilardom i ekipom.
„Naravno da ne možemo da budemo zadovoljni. Portland je opasna ekipa, ne možemo da budemo ležerni i ne smemo da imamo relaksiran mentalitet. Odigrali smo lošu utakmicu, oni su imali odličnu energiju, mnogo veću od nas. Nismo odgovorili na pravi način. Moramo da budemo bolji. Portlanda je sjajna ekipa, sa mnogo talentovanih igrača, mnogo oružja imaju na parketu, Njihovi starteri su nas razbili, nismo imali rešenje. Bili su na daleko višem nivou, mi smo bili usporeni. Svaki šut kao da je bio kratak, a kretnja spora“, završio je izlaganje Nikola Jokić posle svog najgoreg izdanja.
► Partizan bez problema, Čačak slavi 16-godišnjaka! /video/
► Monstruozna partija Dončića nije pomogla Dalasu /video/
► Bogdanović loše krenuo, pa „namestio ruku“ za novi trijumf Atlante /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala