Najgori Jokić – ikada! /video/

© AP Photo / Rick BowmerNikola Jokić tokom duela protiv Jute
Nikola Jokić tokom duela protiv Jute - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa pretrpeli su ubedljiv poraz u četvrtoj utakmici osmine finala plej-ofa od Portlanda - 115:95 (32:24, 25:23, 36:19, 22:29), a Nikola Jokić odigrao je najgori meč u NBA ligi.
Luka Dončić, Pol Džordž i Ivica Zubac - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Monstruozna partija Dončića nije pomogla Dalasu /video/
Nagetsi su olako dozvoli Portlandu da vrati brejk koji su napravili pre dva dana, pa je sada finalna serija ušla u dramatičnu završnicu - 2:2
Ništa nije polazilo za rukom Denveru od samog starta četvrte utakmice, i kao epilog svega toga stigao je težak poraz sa čak 20 poena razlike, koliko je tokom utakmice u Koloradu stekao Portland.
Da priča bude još gora, pomenuti meč odigran u evropskom terminu (počeo u 22 časa) bio je najgori u NBA karijeri Nikole Jokića kada je u pitanju plus-minus učinak. Naime, košarkaški genije iz Sombora je na parketu proveo 27 minuta, i statistički podaci kažu da je njegov Denver za to vreme stigao do katastrofalnog zaostatka od 32 poena. 
Jasno je da je jednom i to moralo da se dogodi da Nikola Jokić ne bude na svom nivou, a meč je završio sa 16 poena, devet skokova i jednom asistencijom. Nisu to tako loše brojke, ali nisu ni one na koje je jokić navikao ljubitelje košarke, kada se ko od šale poigrava s rivalima na parketu.
I otvorio je Nikola dvoboj sa Blejzersima sa četiri uzastopna promašaja, to je bio jasan signal da će Denver biti u problemu u četvrtom okršaju sa Portlandom, što se ispostavilo kao apsolutno tačno.
Nedostajao je i Džamal Marej, verovatno kao nikada do sada, videlo se da četa Majkla Melouna ne može da izdrži visok ritam kada Jokić nije u svom elementu. I dok su se Nagetsi mučili, rival je zatrpavao njihov koš, prednost je u jednom trenutku iznosila i 30 poena.
Pauel je blistao sa 29 poena, imao je još dva skoka i jednu asistenciju, a podršku je imao od Mekoluma 21 poen, četiri skoka i osam asistencija, dok je i Jusuf Nurkić bio odličan, te je dodao 17 poena, šest skokova i jednu asistenciju.
Ono što treba da brine trenera Melouna jeste činjenica da je i najgori Jokić ikada bio najbolji košarkaš Denvera u teškom porazu od Portlanda sa čak 20 poena razlike.
NBA PLEJ-OF
Denver - Portland 115:95 (2:2 u seriji)
► Bogdanović loše krenuo, pa „namestio ruku“ za novi trijumf Atlante /video/
► Pravila ne važe za sledbenika Hilari Klinton
► Jokića udarali u glavu od nemoći – Srbin vodio Denver do nove pobede /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala