Zvezda obeležila 30 godina od Barija

© Foto : FK Crvena zvezdaObeležavanje 30 godina od Barija
Obeležavanje 30 godina od Barija - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je u prostorijama kluba 30 godina od najvećeg uspeha srpskog i regionalnog fudbala u istoriji – osvajanja Kupa šampiona.
Na zapadnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“ okupila se generacija koja je pre tačno trideset godina u Bariju pobedila francuski Marsej i time se popela na krov Evrope.
Generacija koju su činili: Stevan Stojanović, Duško Radinović, Slobodan Marović, Vladimir Jugović, Refik Šabanadžović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki, Dejan Savićević, Siniša Mihajlović, Darko Pančev, Dragiša Binić, Vlada Stošić, Goran Vasilijević, Ivica Momčilović, Željko Kaluđerović, Milić Jovanović, Goran Jurić, Rade Tošić, Vladan Lukić, Ljubiša Milojevi.
Vladimir Jugović, bivši fudbaler Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Jugović za Sputnjik 30 godina posle Barija: Još uvek sanjam...
Ceremoniji su prisustvovali mnogi ljudi, kako iz sveta fudbala, a tako iz drugih sfera, te se u publici mogao videti Zoran Kiki Lesandrić, dok je program vodio glumac Milan Kalinić.
Svetozar Mijailović, predsednik kluba, prvi se obratio prisutnima.
„Dobili smo mnoge čestitke, ali rekao bih da su nam najlepšu čestitiku i dar uputili igrači ove generacije. Ovo podsećanje svima će ostati, ne samo kao uspomena, već kao inspiracija svima u budućnosti koji će nositi dres Zvezde“, rekao je Mijailović.
Počasni predsednik Zvezde, Dragan Džajić, sledeći je imao reč.
„Nadovezao bih se na reči Toze Mijailovića. Čestitke prvom timu, stručnom štabu, rukovodstvu jer ako želimo da nastavimo ovim putem moramo da im damo podršku. Već je trideset godina prošlo. Ovaj datum ne sme nikada da se zaboravi“, istakao je Džajić.
Nakon njega obratio se i kapiten ove generacija Dika Stojanović.
„Možemo mnogo toga da pričamo, kako je stvaran tim, kako smo igrali, ali ja ću biti kratak i samo ću reći da sam ponosan što sam bio kapiten ovim sjajnim ljudima“.
Posle obraćanja legendi kluba usledio je 30-minutni video u režiji FK Crvena zvezda. Ljudi iz kluba obišli su sve igrač iz ove generacije, te je crveno-bela kamera bila od Vijetnama, gde se nalazi trener Ljupko Petrović, do Malmea gde živi i radi Duško Radinović.
Tu ujedno bio i kraj ceremonije, a druženje je nastavljeno na koktelu.
Jugović za Sputnjik 30 godina posle Barija: Još uvek sanjam...
Piksijeva čista emocija /video/
Šta je Terzić otkrio u razgovoru s medijima?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala