Bogdanović loše krenuo, pa „namestio ruku“ za novi trijumf Atlante /video/

© AP Photo / Tami ChappellBogdan Bogdanović i Trej Jang, košarkaši KK Atlanta Hoks
Bogdan Bogdanović i Trej Jang, košarkaši KK Atlanta Hoks - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Atlante Hoksa stigli su do nove prednosti u osmini finala plej-ofa protiv Njujorka, odneli su pobedu u trećem meču rezultatom 105:94, a srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović utakmicu je završio sa 15 poena, osam skokova i tri asistencije.
Hokse je do trijumfa i vođstva od 2:1 u seriji predvodio njihov najbolji igrač Tre Jang, koji je ubacio 21 poen, imao je svega jedan skok, ali čak 14 asistencija.
Nikola Jokić i Jusuf Nurkić, košarkaši Denvera i Portlanda - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Jokića udarali u glavu od nemoći – Srbin vodio Denver do nove pobede /video/
Što se tiče Bogdana Bogdanović loše je otvorio utakmicu, s obzirom na to da je posle uvodne četvrtine na semaforu pored njegovog imena i prezimena stajala nula.
Ipak, Srbin se nešto kasnije probudio, „namestio ruku“ i u bitnim trenucima je uspevao da postiže poene, što je njegovom timu značajno olakšalo posao da dođe do nove prednosti u osmini finala plej-ofa NBA lige.
Uprkos nešto slabijoj završnici prve četvrtine, košarkaši Atlante nisu pali psihološki, već su do poluvremena „izrešetali“ koš Njujorka, te su na poluvreme otišli s dvocifrenom prednošću, tačnije imali su plus 14.
Upravo je ta zaliha omogućila Hoksima da do kraja susreta rutinski odrade posao i da izdrže sve nalete, pre svega Derika Rouza, koji je sa 30 poena bio najefikasniji akter susreta, ali nije imao adekvatnu podršku saigrača, pa je jasno da nije mogao sam protiv odličnog Janga i solidnog Bogdanovića. Odličan je bio i Kolins koji je dodao 14 poena, dok je s druge strane u taboru Niksa Rendl takođe imao učinak od 14 poena uz 11 skokova.
​Atlanta je ponovo stigla do prednosti u seriji koju je stekla u gostima rezultatom 107:105, da bi dva dana kasnije Njujork vratio stvari na početnu tačku (101:92), a sada tima Bogdana Bogdanović ponovo ima trijumf više. 
Naredni dvoboj Hoksa i Niksa zakazan je za 30. maj.
NBA REZULTATI
Boston - Bruklin 125:119 (2:1 u seriji)
Dalas - Klipers 108:118 (2:1 u seriji)
Atlanta - Njujork 105:94 (2:1 u seriji)
► Šaras i Mirotić slave Amerikanca – Micov bez finala Evrolige! /video/
► Zvezda pobedila Budućnost i osvojila ABA ligu u paklu Pionira!
► Briljantni Micić srušio ruskog giganta za finale Evrolige!
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala