Jokića udarali u glavu od nemoći – Srbin vodio Denver do nove pobede /video/

© AP Photo / Steve DykesNikola Jokić i Jusuf Nurkić, košarkaši Denvera i Portlanda
Nikola Jokić i Jusuf Nurkić, košarkaši Denvera i Portlanda - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Maestralni Nikola Jokić predvodio je Denver do pobede nad Portlandom - 120:115 (39:30, 25:29, 20:20, 36:36) u trećem meču prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Srbin je upisao dabl-dabl učinak sa 36 postignutih poena, uz 10 skokova i pet asistencija.
Nagetsi su poveli sa 2:1 u seriji, a najzaslužniji za takav epilog bio je njihov najbolji igrač, ujedno i kandidat za MVP titulu ove sezone, momak iz Sombora, koji je najveću podršku imao u Riversu 21 poen, dok su s druge strane Lilard sa 37 postignutih poena i Mekolum 22, bili bolji od ostalih.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Bogdana je izdalo najjače oružje! /video/
Pojedinci su sumnjali u Nikolu Jokića i njegovu formu u plej-ofu, ali im srpski as iz meča u meč zapušava usta i pokazuje da je potpuno opravdano broj 1 za najboljeg igrača ove sezone. Pružio je još jednu monstruoznu partiju, krunisanu dabl-dabl učinkom. Bio je nerešiva enigma za Portland.
​Od samog starta je sjajni srpski centar, koji neretko razmišlja kao plejmejker, uzeo je stvar u svoje ruke. Denver je bolje otvorio meč, uprkos tome što je tokom čitavog susreta vođena velika bitka.
Prva deonica bila je izuzetno efikasna, a pripala je Nagetsima rezutatom 39:30. Blejzersi su tokom čitavog meča pokušali da nadoknade taj zaostatak koji je Denver stekao u uvodnoj četvrtini, ali bezuspešno, na kraju je pobeda pripala timu iz Kolorada, koji vodi u seriji 2:1.
Pokušavali su košarkaši Portlanda na sve načine da destabilizuju Srbina, udarali su ga čak i u glavu u čistim situacijama kada je trebalo lako da poentira, a sve u nameri kako bi ga jeftino isprovocirali. 
Ipak, po prirodi smireni Somborac nije nasedao na prljave trikove rivala, ostao je hladan kao šricer i do kraja je muški izneo meč do kraja.
​Očekivano je dvoboj Denvera i Portlanda protekao u rafalnoj paljbi Jokića i Lilarda, koji su ponovo bili bolji od ostalih i sve se na parketu vrtelo oko njih. Jokić je na kraju uspeo da ostvari dabl-dabl učinak, s obzirom na to da je osim 36 poena, imao još 10 skokova i pet asistencija, s druge strane Demijan Lilard je brojao čak do 37 poena, ali je imao svega dva skoka i pet asistencija, a njegovi Trejblejzersi su na kraju pognute glave napustili sportsko bojište.
NBA, plej-of
Majami - Milvoki 84:113
L.A. Lejkers - Finiks 109:95
Portland - Denver 115:120
► Kada „čovek od čelika“ progovori srpski jezik – zbog Srbina /video/
► „Luda glava“ koja sa Lukom nastavlja da oduševljava Ameriku
► Dominacija kakvu Evropa ne pamti – Micić je najbolji!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala