Italijan velikog srca i „čeličnih nogu“ oduševio Novaka

Pratite nas
Italijan Volfango Pođi krenuo je iz Italije, tačnije iz Firence 14. maja, i prevalio je biciklom put dug 1.200 kilometara kako bi stigao u Beograd i ispunio humani cilj. Naime, on je za punih šest dana vožnje uspeo da zaradi preko 10.000 evra koje će deci iz sela Vajska obezbediti izgradnju predškolske ustanove.
Čovek velikog srca i „čeličnih nogu“ Volfango Pođi je prošlog petka parkirao svoj bicikl u malom vojvođanskom mestu, nakon što je prethodno prevalio dug put i prošao kroz gradove od Firence, preko Bolonje, Venecije, Trsta, Ljubljane, Zagreba, Novog Sada, i na kraju Beograda. 
Nikola Jokić i Jusuf Nurkić, košarkaši Denvera i Portlanda - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Jokića udarali u glavu od nemoći – Srbin vodio Denver do nove pobede /video/
Na njegov neverovatan poduhvat nije ostao imun ni veliki šampion Novak Đoković, koji je na društvenim mrežama, posle plasmana u polufinale Beograd opena, okačio status vezan za veliko srce koje je demonstrirao Pođi. 
„Neverovatan momak. Volfango je biciklom stigao iz Firence do Beograda“, tvitnuo je Novak, i upravo je Fondacija „Novak Đoković“ ta koja će mališanima iz sela Vajska obezbediti da dobiju vrtić, za lepše detinjstvo.
​Naravno, imao je šta o svom poduhvatu da kaže i sam Italijan koji je bio ponosan zbog učinjenog.
„Put je bio dugačak, ali vrlo uzbudljiv. Uspeli smo da prikupimo novac potreban za izgradnju predškolske ustanove, a ujedno smo uspeli i da pređemo naš zacrtani cilj. Kada sam stigao u Vajsku i video svu onu decu koja su mi se obradovala, srce mi je bilu puno, a nikakav fizički umor nije mogao da savlada sreću koju sam u tom trenutku osetio. Bilo mi je jako teško da se razdvojim od dece, ali se osećam srećno i isupunjeno što znam da sam svoj trag ostavio u životima ljudi jednog malo mesta, srpskog sela“, poručio je Pođi po dolasku u Vajsku.
I zaista, kapa dole humanitarcu iz Italije, čoveku velikog srca čije su „čelične noge“ prevalile na biciklu put dug 1.200 kilometara za svega šest dana!
► Japanci neće Olimpijske igre – 400.000 potpisa protiv!
► „Ovo je kolaps“: Olimpijske igre u Japanu neizvesne ― Amerika dolila „ulje na vatru“
► Bjelica za Sputnjik: Maja je pravi lider, idemo po zlato u Japan /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala