Zvezdin vetar u leđa pred meč sezone – ko će na tron Jadrana? /video/

© Foto : Jutjub skrinšot / RSBNavijači KK Crvena zvezda ispred Pionira
Navijači KK Crvena zvezda ispred Pionira - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde dobili su vetar u leđa pred utakmicu sezone koju igraju protiv Budućnosti u petak u 20.30. Crveno-beli u četvrtak su odradili poslednji trening i tom prilikom oko stotinu navijača ih je pozdravilo ispred „Pionira“.
Na društvenim mrežama pokrenuta je akcija da se košarkašima kluba sa Malog Kalemegdana pruži podrška nakon treninga pred najvažniji meč u godini.
Usledila je mobilizacija i oko stotinu pristalica crveno-belih boja okupilo se ispred dvorane „Aleksandar Nikolić“.
Košarkaši su ubrzo izašli i krenula je pesma. Upaljena i baklja, a igrači Zvezde vratili su se još jednom da pozdrave najvatrenije pristalice.
Zvezda je imala 2-0 u seriji, ali je oba puta poražena u „Morači“ i, baš kao pre dve godine, ponovo će peta utakmica odlučivati o šampionu ABA lige.
Tada je u „Pioniru“ bila neverovatna atmosfera, na ivici regularnosti, i u takvom ambijentu bilo je nemoguće da crveno-beli izgube.
Goran Vesić - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Vesić uputio izvinjenje i objavio da je Zvezda kažnjena sa 300.000 dinara
Ovoga puta neće biti isto, pošto zbog epidemioloških mera nije dozvoljena publika, ali Zvezda će sigurno pustiti određeni broj gledalaca kao što je to bio slučaj u prvom i drugom meču.
Očekuje se nekoliko hiljada navijača koji će se potruditi da naprave atmosferu poput one iz 2019. godine.
Dejan Radonjić, trener Zvezde, pozvao je na podršku naglasivši da im je u prvom i drugom meču veoma značila.
„Svi znamo koliko je to značajno za nas. Nikom nije bilo prijatno što smo dugo igrali u ambijentu izazvanom zbog korone. Imali smo prilike da igramo pred navijačima, podrška je značila u Pioniru, kao što je ekipi Budućnosti značila u Podgorici. Očekujem da dobijemo još jednu veliku podršku, da nas navijači bodre i pomognu da svi zajedno dođemo do još jedne pobede“, rekao je Radonjić.
Sa druge strane Dejan Milojević izjavio je kako će pobediti ekipa koja se bude bolje izborila sa pritiskom, što je i ključ u ovakvim utakmicama u kojima je tanka linija između želje za pobedom i želje u kojoj izgoriš da to učiniš.
Mnogo je bilo priča oko sudija, a prvi čovek Zvezde Nebojša Čović kazao je da će se klub potruditi da uradi sve kako bi obezbedio regularnost meča.
„Mi se trudimo da atmosfera bude takva da se svim obezbedi regularnost. Prve dve su bile u Beogradu i nije bilo problema ni sa ponašanjem ni sa suđenjem. Sudije manje-više rade svoj posao kako treba. Što mislim da je bilo korektno. Ono što je bilo u Podgorici su svi videli i procenili kakva je šteta napravljena KK Crvena zvezda. U ponašanju, uvredama, pritiscima i da ne pričamo sve. Satisfakcija je da je ABA liga kaznila sudije“, rekao je Čović.
Šampion može biti samo jedan, a ko će biti saznaćemo oko 22.15 pošto utakmica kreće u petak u 20.30.
Partizan rutinski otvorio plej-of Superlige
Kada „čovek od čelika“ progovori srpski jezik – zbog Srbina /video/
Dominacija kakvu Evropa ne pamti – Micić je najbolji!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala